Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitiems ir galingiems automobiliams skirtos „Continental WinterContact TS 850 P“ padangos

Vokiečių „Continental“ padangų gamintojas siūlo ypatingai plačią šiuolaikinių lengvųjų automobilių, SUV ir visureigių, taip pat lengvųjų komercinių ir sunkiojo transporto žieminių padangų gamą.
Greitiems ir sportiškiems automobiliams skirtos žieminės „WinterContact TS 850 P SUV“ padangos
Greitiems ir sportiškiems automobiliams skirtos žieminės „WinterContact TS 850 P SUV“ padangos / Projekto partnerio nuotr.

Žieminių nedygliuotų padangų gamos viršūnėje yra „Continental WinterContact TS 850 P“ padangos, skirtos galingiems, greitiems ir sportiškiems automobiliams (mažiems ir kompaktiniams automobiliams skirtos „Continental WinterContact TS 850“ padangos), kurios užtikrina ypatingai geras ir itin saugias savybes žiemą. 

Šios padangos rinkoje debiutavo 2014 metais ir pakeitė pripažintas bei aukščiausiais rezultatais padangų bandymuose „Auto Bild“, „auto motor und sport“, „Auto Zeitung“ specialistų įvertintas „ContiWinterContact 830 P“ padangas.

Kaip ir pirmtakės, „Continental WinterContact TS 850 P“ yra sukurtos, kad drauge su šiuolaikinėmis elektroninėmis automobilio stabilumo sistemomis užtikrintų maksimaliai efektyvias sukibimo, valdymo ir stabdymo savybes, kurios būtinos važiuojant greitai. Šių žieminių padangų unikalaus protektoriaus rašto dizainas suteikia optimalų padangos stabdymo savybių ir elektroninės stabilumo sistemos veikimo efektą.

Ne mažiau svarbu ir tai, kad šių padangų protektoriaus gumos mišinys pritaikytas europinei žiemai, tame tarpe mūsų šalies klimatui, kuomet tenka važiuoti tiek apsnigtais, tiek ir nuvalytais keliais, per lietų ir šlapdribą, taip pat spaudžiant šaltukui. Bene svarbiausia šių padangų savybė – geras sukibimas ir stabdymas ant ledo, sniego ir šlapio kelio, taip pat puikios automobilio valdymo savybės, esant permainingoms oro sąlygoms.


Itin svarbūs net ir nedideli pakeitimai

Žieminių „Continental WinterContact TS 850 P“ padangų „S–GRIP“ pavyzdžio protektorius turi didelį kiekį blokelių ir lamelių, o tai užtikrina geresnį sukibimą ant sniego. Taip pat, palyginti su pirmtake, padangos šoninės sienelės karkasas sustiprintas, o padangos kraštas yra žemesnis. Šie iš pažiūros nedideli pakeitimai lėmė, kad padanga dar greičiau ir tiksliau reaguoja į vairo pasukimą, o tai yra itin svarbu važiuojant galingu ir sportišku automobiliu.

Projekto partnerio nuotr./žieminės „WinterContact TS 850 P SUV“ padangos
Projekto partnerio nuotr./žieminės „WinterContact TS 850 P SUV“ padangos

Geram sukibimui posūkyje, važiuojant per sniegą, didžiausią įtaką turi vidinė padangos protektoriaus dalis. Todėl „Continental WinterContact TS 850 P“ padangos protektorius turi „PrecisionPlus“ technologiją, kuri pasižymi dar tankesniu ir statesniu kampu įrėžtų lamelių skaičiumi. Važiuojant sausa kelio danga „PowerSipes“ technologija – viena kitą prilaikančios išorinių padangos protektoriaus blokelių lamelės, drauge su žemesniu padangos kraštu, suteikia padangai didesnį standumą ir tikslesnį automobilio valdymą bei efektyviau priešinasi posūkyje veikiančioms šoninėms jėgoms.

Galingiems automobiliams nemažiau svarbu ir trumpas stabdymo kelias. Stabdymo metu labiausiai veikiama centrinė protektoriaus dalis. Todėl asimetrinio rašto centrinėje protektoriaus dalyje netolygiai išdėstyti ir tarpusavyje susijungiantys „ActiveBand“ technologijos blokeliai efektyviai priešinasi deformacijai ir suteikia maksimalią stabdymo jėgą net ir itin intensyvaus stabdymo metu, pvz., važiuojant dideliu greičiu greitkelyje. Taip pat posūkiuose toks protektoriaus raštas turi didesnį susilietimo su asfaltu plotą ir užtikrina geresnį sukibimą, jei tenka stabdyti posūkyje.

 

Kuo ypatingos SUV automobilių padangos?

Praeitą žiemą rinkoje buvo pristatytos ir SUV automobiliams bei visureigiams skirtos žieminės „WinterContact TS 850 P SUV“ padangos. Kaip sufleruoja pavadinimas, jos yra sukurtos „WinterContact TS 850 P“ padangų pagrindu, tačiau turi sustiprintą karkasą ir yra pritaikytos didesnėms išilginėms ir šoninėms apkrovos jėgoms, kurios atsiranda važiuojant sunkesniais ir aukštesniais, tad ir aukštesnį svorio centrą turinčiais automobiliais.

Kaip ir lengviesiems automobiliams skirtų padangų modelis, taip ir SUV automobiliams pritaikytos padangos pasižymi tankiau ir statesniu kampu, nei pirmtako modelyje, išdėstytomis lamelėmis, kurios užtikrina geresnį valdymą ant sniegu padengtos kelio dangos. Taip pat naujoje padangoje yra didesnis kiekis blokelių, kuriuose yra daugiau skersinių briaunų, padidinančių sukibimą ant slidžios kelio dangos. 

Nuo įprastų lengviesiems automobiliams skirtų padangų „WinterContact TS 850 P SUV“  padangos skiriasi ir stambesniais protektoriaus blokeliais. Jie specialiai sukurti didesni, kad į tarpus prilįstų mažiau akmenėlių, važiuojant žvyrkeliais. 

„Continental WinterContact TS 850 P“ padangos yra gaminamos nuo 16 iki 18 colių dydžio, o SUV automobiliams skirtos žieminės padangos yra siūlomos iki 20 colių dydžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai