Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 08

Savo saugumu susirūpinę gyventojai nori 50 km/val. greičio, Kelių direkcija būtinybės nemato

Vilniaus rajone, šalia Nemenčinės, esančio Vilkaraisčio kaimo gyventojai jau ne vienus metus siekia, kad šalia jų esančiu keliu būtų saugu naudotis. Čia esanti Švenčionių gatvė taip pat yra ir privažiuojamasis kelias tarp Nemenčinės ir kelio Vilnius–Švenčionys–Zarasai. Tad skubančių gausu, reidų metu policijos pareigūnai yra užfiksavę nemažai greičio viršijimo atvejų. Tačiau Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) tvirtina, kad greičio sumažinti iki numatomo gyvenvietėse čia nėra reikalo.
Švenčionių gatvė Vilkaraisčio kaime
Švenčionių gatvė Vilkaraisčio kaime / 15min skaitytojos Eglės nuotr.

Kreipiasi nuo 2020 m.

Į 15min redakciją kreipėsi Vilkaraisčio kaime gyvenanti Eglė L. (pavardė redakcijai žinoma), teigdama, kad vietos bendruomenė visais būdais mėgina rasti galimybių užtikrinti jų kaimo Vilniaus rajone gyventojų ir eismo dalyvių saugumą.

„Nuo 2020 metų vyksta susirašinėjimas su Lietuvos automobilių kelių direkcija, siekiame įrodyti, kad civilizuotame pasaulyje žmogaus gyvybė ir saugumas yra aukščiausia vertybė. Deja, ši organizacija mano kitaip.

Ir į mūsų kaimo prašymus įrengti greičio apribojimus, pėsčiųjų perėją sureagavo itin ciniškai – 2023 m. balandžio 27 d. įrengė kelio ženklus, kuriais leidžiamas greitis per gyvenamąją zoną nustatytas 70 km/val. (nors Kelių eismo taisyklės vienareikšmiškai nustato, kad maksimalus greitis gyvenvietėje gali būti 50 km/val.).

Mūsų kaimo kelyje ir apylinkėse buvo ir mirtinų avarijų, ir rezonansinių įvykių“, – tikino Eglė.

Socialiniame tinkle „Linkedin“ kita vietos gyventoja Ona tą pačią balandžio 27-ąją rašė, kad jų kaimas Vilniaus rajone – „etnografiniais terminais kalbant yra „gatvinis“, t.y. gyvenamieji namai yra išsidėstę ilga linija prie „centrinės“ gatvės: „Tik laimė (bet greičiau nelaimė), kad mūsų kaimo gatvė yra ir valstybinis rajoninės reikšmės kelias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas