Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvūnai kelia pavojų ir Vilniuje – naujas miesto autobusas susidūrė su stirninu

Šviesiu paros metu Vilniaus miesto teritorijoje galima susidurti su stambiu keturkoju miško gyventoju. Tai patyrė 25 maršruto autobuso, vežančio keleivius iš Žemųjų Panerių į V.A.Graičiūno gatvę, vairuotojas ir keleiviai, kai priešais išbėgo stirninas. Laimei, žmonėms nieko nenutiko, o ir autobuso stiklą suskaldęs gyvūnas buvo sužalotas, bet pabėgo.
Taip stirniną užfiksavo autobuso vaizdo kameros prieš pat susidūrimą su autobusu.
Taip stirniną užfiksavo autobuso vaizdo kameros prieš pat susidūrimą su autobusu. / Vaizdas iš VVT filmuotos medžiagos

Įvykis baigėsi išties laimingai, niekas nenukentėjo, tik naujojo Vilniaus autobuso „Solaris Urbino“ priekinis stiklas buvo suskaldytas. Autobuso vairuotojas ir kartu su juo važiavę keleiviai atsipirko išgąsčiu. Gyvūnas dingo mieste, tačiau buvo sužalotas.

Kaip 15min informavo bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT), šis susidūrimas įvyko praeitą savaitę, vakare, 25-ojo maršruto autobusas su stirninu susidūrė netoli Kazbėjų.

„Iš kelkraščio iššoko du stirninai – vienas jų nusprendė nekirsti kelio, o antrasis jį kirto ir susidūrė su autobusu. Po susidūrimo stirninas nubėgo į mišką. Sumaitotas autobuso priekinis langas, tačiau nei vairuotojas, nei keleiviai nenukentėjo“, – sakė bendrovės atstovai.

Jų teigimu, tokių atvejų, kai laukinis žvėris staiga iššoka prieš autobusą ar troleibusą Vilniaus mieste, pasitaiko retai: „Tai vienetiniai atvejai, kurių fiksuojama ne daugiau nei 1–2 per metus.“

Nuotraukose užfiksuoti vaizdai po susidūrimo su autobusu. Įvykis įamžintas ir vaizdo įraše, nes naujajame autobuse įrengtos vaizdo filmavimo kameros.

VVT nuotr./Į gatvę iššokęs stirninas suskaldė autobuso stiklą.
VVT nuotr./Į gatvę iššokęs stirninas suskaldė autobuso stiklą.

Kasdien į Vilniaus gatves išvažiuoja 292 autobusai, jų vidutinis amžius yra apie 15 metų. Šiuo metu sostinė jau turi ir naujų autobusų, o iki rudens, planuojama, į miestą išvažiuos 150 naujų „Solaris Urbino“ autobusų, tad apie 80 senųjų, kurių amžiaus vidurkis yra net 22 ir daugiau metų, nebebus eksploatuojami.

Dalį Vilniaus maršrutų aptarnauja privatūs vežėjai, jie turi 100 naujų autobusų.

Iš viso bus atnaujinta beveik 50 proc. viso UAB „Vilniaus viešasis transportas“ autobusų parko, o autobusų amžiaus vidurkis sieks 6 metus. Iki šių metų pabaigos sostinėje iš viso važiuos 250 naujų autobusų ir 41 naujas troleibusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento