Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Laukiama iki 20 cm sniego, kai kur nenustos snigti dvi paras: ką galima padaryti, kol dar nevėlu

Sostinės gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“ įspėja – laukia kelios itin intensyvaus darbo paros. Gyventojai taip pat raginami imtis priemonių, kol dar nevėlu. Pranešama, kad kai kur gali nenustoti snigus dvi paras.
Palanga žiemą
Palanga žiemą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visos naujienos apie eismą ir automobilius.

„Ir sinoptikai, ir orų entuziastai perspėja apie rimtesnį snygį sekmadienio popietę. Mūsų mielai naudojama programėlė signalizuoja, kad snigti pradės apie vidurdienį; snygis įsismarkaus maždaug nuo 16 val. ; vakarop, apie 19 val., sustiprės vėjas, snigs jau beveik po 2 cm per valandą – o tai yra visi rimtos pūgos požymiai“, – nurodo „Grinda“ feisbuke.

Bendrovė taip pat pateikia rekomendacijas gyventojams, ką jie gali padaryti iki prasidėsiančio snygio.

  • Dar ne vėlu išsivalyti atokesnius privažiavimus;
  • Pirmadienio keliones planuokite su didesne laiko atsarga – jau vien todėl, kad iš po sniego teks atsikasti automobilius;
  • Stiprus snygis (o juo labiau pūga) sutemus itin ribos matomumą – rinkitės saugų greitį.

„Kalbant apie „Grindos“ taktiką esant tokiems orams – kai šitaip ilgai ir smarkiai sninga, daugiau sniego nuo gatvių paviršiaus pašalins ne druska, o sniego verstuvai.

Mūsų žmonės pasiruošę, technika paruošta.

Laukia kelios itin intensyvaus darbo paros“, – nurodo „Grinda“.

Orai.lt skelbė, kad sekmadienį apie vidurdienį pietinius rajonus pasieks sniegas, kuris iki vakaro apims daugelį rajonų. Intensyviausiai snigs pietrytinėje šalies dalyje, čia vietomis sniegas jau bus gausus. Gana greit sustiprės šiaurės rytų, šiaurės krypties vėjas, kurio gūsiai kai kur sieks 15 m/s. Bus žvarbu, daug kur purų sniegą pustys, rytinėje Lietuvos pusėje formuosis pūgos. Aukščiausia dienos temperatūra pasiskirstys tarp 2–7 laipsnių šalčio.

Iki 20 cm sniego

Feisbuko puslapis „Orai ir klimatas Lietuvoje“ skelbia, kad Lietuvos pietrytinę pusę apėmė sniego debesys, taip pat galinga sniego porcija atiteko Baltarusijai.

„Didelė jos dalis pasieks Lietuvą. Bus vietų kur dabar prasidėjęs sniegas tęsis apie dvi paras. Paskutinės prognozės – iki antradienio vakaro iškris 10-20 cm. šviežio sniego, didžioji dalis per artimiausią parą“, – rašoma paskelbtame įraše.

„Prie viso to, numatomas pustymas ir pūgos, todėl vairavimo sąlygos bus sudėtingos. Bus vietovių kur keliai gali būti sunkiai pravažiuojami. Jei tik galite, geriau išvis nosies laukan nekišti, jei neįmanoma – prisiminkite, kad orai ne kokie“, – sakome įraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas