Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 16

Spūstyse miestą sukaustę gatvių remontai nevėluoja, bet kai kur truks kur kas ilgiau nei iki NATO susitikimo

Jau apie mėnesį Vilniaus gatvėse ūžia technika ir vykdomi remonto darbai. Vienur sparčiau, kitur lėčiau, tačiau sostinės savivaldybė tikina, kad viskas vyksta, kaip suplanuota. Skubama šiemet pirmiausia dėl to, kad liepos 11–12 d. Vilniuje vyks NATO viršūnių susitikimas ir iki jo bent jau tuos maršrutus, kur važiuos delegacijos, planuojama išblizginti. Tačiau kitur darbai užsitęs gerokai ilgiau.
Pylimo gatvė
Remontuojama Pylimo gatvė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vasarą Vilniuje sumažėjo automobilių, kadangi žmonės jau atostogauja, nereikia vežti pradinukų į pamokas, tačiau spūstis kai kuriose miesto vietose gali pasitikti net ir vidury dienos. Taip yra dėl gatvių remontų, kurių šiemet ypač daug.

Raginimai – susitvarkyti iki renginio

Savivaldybė jau nuo ankstyvo pavasario vis sulaukdavo raginimų to imtis. Prezidento patarėja Asta Skaisgirytė dar kovo vidury yra sakiusi, jog iki liepą Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo naujai išrinkti sostinės vadovai turės pasirūpinti gatvių asfaltavimu ir miesto švara.

„Vilniaus gatvės turės būti išasfaltuotos ir lygios – tikrai taip, ir pasirūpinti miesto švara, ir kaip prisistatys Vilnius, kuris švenčia 700 metų, pasauliui, tai čia yra šansas būtent Vilniaus merui ir Vilniaus naujai savivaldybei“, – Žinių radijui sakė prezidento patarėja.

NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyks liepos 11–12 dienomis. Jame laukiama maždaug 40 NATO šalių narių ir šalių partnerių delegacijų, pirminiais duomenimis, renginyje dalyvaus ir delegacijas lydės apie 5 tūkst. žmonių.

Kaip suplanuota

Vilniaus miesto savivaldybė tvirtina, kad pasiruošimo NATO Viršūnių susitikimui darbai vyksta sklandžiai ir suplanuotu laiku: „Kaip jau esame minėję, infrastruktūros gerinimo darbai vyksta kasmet, todėl ir dabar jie nėra atliekami specifiškai dėl NATO renginio – tiesiog sudėliota prioritetinė tvarka, kuri leis istoriniam renginiui įvykti sklandžiai.“

Anot savivaldybės, asfaltavimo darbai jau baigti beveik dvidešimtyje gatvių, tarp jų – Laisvės pr., Saulėtekio al., Nemenčinės pl., S.Dariaus ir S.Girėno g. ir Savanorių pr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas