Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip elgtis kelyje išvydus laidotuvių procesiją?

Eismo dalyviai kartais susiduria su nežinomybe: ką daryti, išvydus laidotuvių procesijos koloną, sudarytą iš keliolikos automobilių? Kelių eismo taisyklėse konkretaus punkto, ką daryti tokiu atveju, nėra.
Muhammado Ali laidotuvių procesija
Asociatyvi nuotr.: laidotuvių procesija / „Scanpix“/AP nuotr.

KET tik pažymima, jog pirmenybė eisme privalo būti suteikta policijos lydimoms laidotuvių procesijoms, kuomet laidojami žymūs žmonės ar visuomenės veikėjai. O kaip elgtis su kitomis?

Eismo specialistai teigia, kad šiuo atveju reikėtų atsižvelgti į kitą KET punktą, jog eismo dalyvių pareigos grindžiamos savitarpio pagarba ir atsargumu. Tai yra, jeigu matote iš laidojimo namų išvažiuojančią keliolikos automobilių kortežą, nereikėtų lįsti į jo vidurį, o palaukti, kol išvažiuos paskutinis jos dalyvis.

Lenkti koloną ir įsiterpti į jos vidurį nėra draudžiama KET, tačiau čia vėlgi reikėtų atsižvelgti į 4-ą KET punktą – savitarpio pagarbą. Laidotuvių procesija paprastai juda lėčiau nei eismo srautas, tad daugeliui vairuotojų kyla noras bent dalį jos aplenkti.

Laidotuvių procesijos kolonoje automobiliai paprastai važiuoja įjungę avarinę šviesos signalizaciją, tad kitiems vairuotojams nesunku pamatyti, kur kortežas prasideda ir kur baigiasi.

Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus patarėjas Gintaras Aliksandravičius LRT radijui teigė, kad įtraukti į KET punktą, suteikiantį pirmenybę laidotuvių procesijoms, nesvarstoma.

„Raginu kitus vairuotojus būti mandagius, nes tai – ir pagarba velioniui, ir užuojautos gedintiems išraiška. Tačiau visoms procesijoms suteikti pirmenybės teisę būtų sudėtinga, ypač didmiesčiuose, kur yra dideli transporto srautai ir tai galėtų sukelti sumaištį“, – teigė G.Aliksandravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai