Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno valdžia parodė pavyzdį, kaip nereikėtų organizuoti eismo: spūstis iš niekur

Trečiadienio rytą į darbą vykstančių kauniečių laukė nemaloni staigmena. Įprasta dešimties ar penkiolikos minučių kelionė virto valandos ar net pusantros ilgio išvyka.
Spūstis Vaidoto gatvėje
Spūstis Vaidoto gatvėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Miestui beišsivaduojant iš „duobių sostinės“ vardo, Kauno vairuotojų jau laukia nauji išbandymai. Miesto gatvėse užvirus įvairiems darbams vis didesnio dėmesio sulaukia eismo organizavimo skyrius.

Dėl Piliakalnio gatvėje netinkamai įrengto ir sureguliuoto šviesoforo trečiadienį ryte susidarė milžiniškos automobilių spūstys Vaidoto gatvėje ir Jiesios plente. Labiausiai dėl to nukentėjo Panemunės, Rokų ir aplinkinių gyvenviečių gyventojai, kurie buvo įkalinti spūstyse dėl keliuose vykdomų darbų.

Dalis šių rajonų gyventojų važiuodami centro link renkasi būtent Jiesios plentą, mat dėl uždaryto Panemunės tilto jis tapo pagrindine susisiekimo arterija. Alternatyvus maršrutas Marijampolės plentu gyventojų iki šiol taip pat neviliojo dėl prastos kelio dangos, remontuojamo tilto ir prie jo įrengto eismą reguliuojančio šviesoforo.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Šviesoforas Jesios plente
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Šviesoforas Piliakalnio gatvėje

Šį rytą „Kauno vandenys“ pradėjo darbus Piliakalnio gatvėje. Ir taip pat pastatė laikiną šviesoforą. Būtent dėl šio šviesoforo ir susidarė spūstis. Įrenginys buvo sureguliuotas neatsižvelgiant į transporto srautus, dėl to susidarė automobilių eilės miesto link.

Apie 9 valandą prie šviesoforo situaciją sprendė Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra ir Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Ramūnas Kemzūra ir Paulius Keras
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Ramūnas Kemzūra ir Paulius Keras

„Pats ryte papuoliau į šią nemalonią situaciją. Gyvenu Rokuose, dešimt minučių po septintos išvažiavau į darbą. Kelionė užtruko valandą ir 20 minučių, – sakė R.Kemzūra. – Piko valandomis eismo pralaidumas važiuojančių į ir iš miesto labai skiriasi, todėl bent laikinai eismą reguliuos policijos pareigūnai.“

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Policija
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Policija

Netikėtai užkluptas savivaldybės atstovas paaiškinti nieko negalėjo. Puse lūpų užsiminė, kad darbai pradėti nesuderinus su kitomis tarnybomis, jiems nežinant.

„Nenoriu dabar komentuoti, bet kalbėsime, kad darbai vyktų kaip įmanoma trumpiau. Poreikis darbams, apie kurį kalbėjo rangovai, – mėnuo“, – paklaustas kodėl susidarė tokia situacija ir nėra įrengti alternatyvūs maršrutai, atsakė P.Keras.

Situaciją bus mėginama spręsti šviesoforą perkeliant kiek arčiau kasinėjimo darbų vietos. Tokiu būdu vairuotojai turės galimybę važiuodami sukti ne į Piliakalnio gatvę, o važiuoti link Kalkinės gatvės ir miesto centrą pasiekti per Aleksotą. Tiesa, gatvė, kuri atidaryta vos prieš keletą dienų, po kasinėjimų dar nėra sutvarkyta, todėl vairuotojams tektų važiuoti ne asfaltu, o žvyro ir duobių mišiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai