Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėdainiai vėl liko be tilto: konstrukcijas apgadino sunkiasvoris sunkvežimis

Antradienio vakarą Kėdainių mieste ant Tilto gatvės tilto įvyko eismo įvykis, kurio metu buvo apgadintos laikinosios tilto konstrukcijos: gabaritiniai vartai, kelio ženklai, šviesoforai, segmentinė tvora.
Važiuodama didelių gabaritų transporto priemonė nuvertė specialiai įrengtus gabaritinius vartus – jų detalės pavojingai nukrito, pakibo elektros kabeliai.
Važiuodama didelių gabaritų transporto priemonė nuvertė specialiai įrengtus gabaritinius vartus – jų detalės pavojingai nukrito, pakibo elektros kabeliai. / Dimitrijaus Kuprijanovo („Rinkos aikštė“) nuotr.

Trečiadienį pranešta, kad dėl šių pažeidimų eismas tiltu uždarytas. Kėdainių rajono savivaldybė informuoja, kad susisiekus su Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovais dėl eismo atnaujinimo tiltu gauta informacija, jog Tilto gatvės tiltu eismas bus atnaujintas per 2–3 dienas.

Trečiadienio rytą „Rinkos aikštės“ redakciją pasiekė ne vieno kėdainiečio pranešimas apie mieste keistai manevruojantį sunkiasvorį automobilį.

Atsirado liudininkų, kurie nufilmavo, kaip tiltą kerta ir apgadina sunkiasvorė mašina ir kaip su ant sunkiasvorės kabančiomis tilto konstrukcijomis automobilis nuvažiuoja Tilto gatve miesto centro link.

Važiuodama didelių gabaritų transporto priemonė nuvertė specialiai įrengtus gabaritinius vartus – jų detalės pavojingai nukrito, pakibo elektros kabeliai.

Negana to, sunkiasvoris dar nulenkė ir kelio ženklus, apgadino šviesoforus, segmentinę tvorą. Vienas šviesoforas nuo Tilto gatvės pusės nustojo veikti, veikė tik esantis nuo Šėtos gatvės pusės.

Trečiadienio rytą Kauno apskrities policija patikslino, jog eismo įvykį sukėlė 1957 metais gimęs Lenkijos Respublikos pilietis.

Pareigūnai netraktavo, kad vairuotojas pasišalino iš eismo įvykio vietos. Už tai atsakomybė jam negresia. Vairuotojas netgi patikino, kad jo sunkiasvorė mašina visiškai nenukentėjo, net puspriekabės tentas ir tas liko sveikas.

Tačiau vyras atrodė labai išsiblaškęs ir sutrikęs.

Tiesa, liudininkai pranešė, jog tą vakarą vairuotojas pavojingai manevravo ir J. Basanavičiaus bei Josvainių gatvėse.

Vairuotojui surašytas protokolas pagal Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 1 d. (Kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymas ar kitas Kelių eismo taisyklių pažeidimas). Už tai gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Pats vyras pareigūnams dar paaiškino, kad į Lietuvą važiuoja nedažnai. Čia jis kelioms įmonėms iš Lenkijos veža plastikinius langus.

Vyras turėjo išsikrauti krovinį keliuose taškuose.

Šį rytą vairuotojas išvažiavo atgal į Lenkiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas