Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kelių policija moksleivius ir studentus stebės ne tik Rugsėjo 1-ąją, tikrins vairuotojų blaivumą ir budrumą

Ne tik pirmąją naujų mokslo metų dieną, bet ir visą rugsėjo mėnesį Lietuvos kelių policija skirs ypatingą dėmesį eismo saugumui keliuose, gatvėse, pėsčiųjų perėjose prie švietimo ir ugdymo įstaigų užtikrinti.
Rugsėjo 1-oji
Rugsėjo 1-oji / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min informavo Lietuvos kelių policijos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Jorūnė Liutkienė, pareigūnai kartu su savanoriais patruliuos šalia mokyklų esančiose pėsčiųjų perėjose ne tik iki rugsėjo 10 dienos, savanorius pasitelks ir visą rugsėjį.

Eismo saugumui ir viešajai tvarkai užtikrinti policija pasitelks šias priemones:

• Stebės, kaip nepilnamečiai, vairuojantys dviračius, elektrinius paspirtukus, mopedus, laikosi kelių eismo taisyklių reikalavimų.
• Tikrins, ar pagal amžių moksleiviai ir studentai gali vairuoti tam tikrą transporto priemonę, ar dėvi saugos šalmus, ar elektriniu paspirtuku nevežamas keleivis ir pan.
• Atkreips dėmesį, ar saugiai transporto priemonėmis į mokyklas vežami vaikai.
• Tikrins mokyklinių, maršrutinių autobusų ir kitų transporto priemonių, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, vairuotojų blaivumą.

Kaip pabrėžė J.Liutkienė, kartu su mokyklų administracijomis bus siekiama užtikrinti, kad vaikus vežančių mokyklinių autobusų vairuotojai ar kiti vaikus lydintys asmenys nuo 18 metų amžiaus užtikrintų saugų vaikų įlipimą į transporto priemonę ir išlipimą iš jos, vaikų skaičių autobuse pagal sėdimas vietas ir saugos diržų naudojimą.

Jaunesnius kaip 10 metų vaikus suaugusiems rekomenduojama pervesti į kitą kelio pusę, ypač užmiesčio keliuose, jiems priminti, kad, būnant važiuojamojoje kelio dalyje, turi vilkėti ryškiaspalves liemenes su šviesą atspindinčiais elementais.

Pasak Lietuvos kelių policijos atstovės, kuo anksčiau vaikai pradedami ugdyti ir supažindinami su būtiniausiomis taisyklėms, tuo lengviau priima informaciją, susiformuoja reikalingus saugaus eismo kelyje įgūdžius. Tad už vaikus atsakingiems suaugusiems J. Liutkienė pataria vis priminti pagrindines kelių eismo taisykles: kaip saugiai pereiti gatvę, kaip elgtis perėjoje.

„Išmokykite kelią, gatvę pereiti susikaupus: nesinaudoti mobiliuoju telefonu, nedėvėti ausinių ir neišdykauti su draugais. Taip pat svarbu pasirūpinti, kad vaiko kuprinė ir viršutiniai drabužiai būtų su atšvaitais”, – pabrėžė Kelių policijos atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas