Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 11

Ko reikia, kad Vilniuje atsirastų nauja perėja: mėginama paveikti ir per Seimo narius

Vilniaus Antakalnyje esančioje Bistryčios gatvėje šalia gyvenamųjų namų yra ir vaikų darželis, slaugos centras, tačiau pereiti gatvę čia tenka bet kur, nes pažymėtos pėsčiųjų perėjos tiesiog nėra. Tuo besiskundžiantys vilniečiai sako net pas Seimo narius beldėsi, tačiau išgirsta tik pažadus, kad galbūt kitąmet. Sostinės savivaldybė tikina čia jau įrengusi du greičio mažinimo kalnelius, tačiau perėjos sulaukti bus galima nebent po 2024-ųjų, apsvarsčius reitinguojamą pėsčiųjų perėjų įrengimo sąrašą.
Vilniaus Bistryčios gatvė
Vilniaus Bistryčios gatvė / 15min skaitytojo nuotr.

Bistryčios gatvė Antakalnio pakrašty nėra itin judri eismo arterija. Vis dėlto čia gyvenantys ir atvykstantys žmonės tikina norintys jaustis saugiai eidami pėsčiomis.

Ypač – su vaikais, nes šalia vaikų darželis. Arba – vyresnio amžiaus žmonėmis, kadangi šioje gatvėje veikia slaugos centras „Gema“.

Kreipėsi į parlamentarą

15min pasiekė kovo 30-ąją nusiųstas raštas Seimo nariui Justui Džiugeliui. Jo autorius, nenorintis skelbti savo pavardės (ji redakcijai žinoma), sako kreipęsis į parlamentarą, nes jau prarado viltį susitarti su Vilniaus miesto savivaldybe dėl pėsčiųjų perėjos įrengimo.

„Čia reikia pėsčiųjų perėjos, nes negalią turintys žmonės lankosi, vaikai vaikšto. Tačiau 2022 metais įrengti trys iškilieji kalneliai, o perėjos planai nukeliami į ateitį. Susidaro įspūdis, kad tenorima to nedaryti“, – pasakojo Seimo nariui skundą parašęs vilnietis.

Pačiame skunde teigiama, kad slaugos centre guli daugybė garbaus amžiaus senolių, kuriems didžiulis džiaugsmas ir palaima pabūti gryname ore.

15min skaitytojo nuotr./Vilniaus Bistryčios gatvė
15min skaitytojo nuotr./Vilniaus Bistryčios gatvė

„Man nuolat tenka lankyti artimą žmogų, gulintį šioje slaugos įstaigoje. Mes dažnai išsiruošiame į lauką pasivaikščioti, tačiau turime didžiulį iššūkį pereiti (pravažiuoti) Bistryčios gatvę, nes su neįgaliojo vežimėliu tenka lenktyniauti tarp važiuojančių mašinų. Vilniaus savivaldybė nesiruošia įrengti taip būtinos pėsčiųjų perėjos, nurodydama, kad Bistryčios gatvė yra per stati, kad būtų įrengta perėja“, – rašte teigė vilnietis.

Jis taip pat nurodė, kad iškilūs greičio mažinimo kalneliai čia įrengti, tačiau problemos tai neišsprendžia, kadangi nė vienas iš jų nėra pažymėtas kaip perėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas