Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 28

Kodėl automobilių vilkimo kilpos tvirtinamos ne centre?

Ar kada esate pastebėję, kad automobilio vilkimo kilpa dažniausiai yra dešinėje priekinio bamperio pusėje? Aišku, dažniausiai tai netrukdo, bet jei automobilis yra nulėkęs į griovį ar yra nepatogiai pastatytas, centre įrengta kilpa būtų lengviau pasiekiama. Kodėl ji nėra centre?
Automobilio vilkimas
Automobilio vilkimas / 123rf.com nuotr.

Daugelis šiuolaikinių automobilių turi įsukamas vilkimo kilpas. Nenaudojama kilpa guli kur nors bagažinėje ir prireikus gali būti įsukta į jai skirtą lizdą, kuris priekyje įprastai yra dešinėje pusėje. Tai – toli gražu nėra naujas sprendimas, bet jis yra geras.

Anksčiau vilkimo kilpos buvo nuolatinės, nenuimamos. (Dennis Elzinga, Wikimedia (CC BY 2.0)
Anksčiau vilkimo kilpos buvo nuolatinės, nenuimamos. (Dennis Elzinga, Wikimedia (CC BY 2.0)

Vilkimo kilpa automobiliui grožio neprideda, o avarijos metu dar gali būti ir pavojinga, ypač prieš pėsčiuosius. Tačiau kai automobilis griovyje guli ant dešiniojo šono, sumontuoti vilkimo kilpą gali būti sunku. Tiesa, kai kurie visureigiai turi nuolatines vilkimo kilpas – kai kurie net keturias.

Yra ir automobilių, kuriuose pagal situaciją vilkimo kilpą galima įsukti kairėje arba dešinėje priekinio bamperio pusėje. Net ir neįsukamos, nuolatinės tempimo kilpos, kurios buvo labai dažnos anksčiau, nebūdavo automobilio centre. Ir tikrai ne dėl valstybinių numerių – priekyje jie apskritai ne visur reikalingi. Tiesa, yra išimčių – skaitytojai pranešė, kad keli modeliai visgi turi vilkimo kilpas centre. Bet išimtis tik patvirtina taisyklę – beveik visų automobilių vilkimo kilpos priekyje yra dešinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas