Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 21

Originali idėja: konfiskuotus neblaivių vairuotojų automobilius siųs į Ukrainos frontą

Latvijos politinių partijų koalicija priėjo prie bendro sutarimo, kur panaudoti konfiskuotus neblaivių ar apsvaigusių nuo narkotinių medžiagų vairuotojų automobilius. Jie keliaus į Ukrainą. Kiek anksčiau panašų žingsnį žengė ir Lietuva – į Ukrainą keliauja iš kontrabandininkų konfiskuoti automobiliai.
Parama Ukrainai
Parama Ukrainai / Asmeninio archyvo nuotr.

Tokiu būdu būtų imamasi ne tik griežstesnių priemonių prieš smarkiai apsvaigusius vairuotojus, bet ir padedama Ukrainos kariuomenei. Nes fronte automobilių trūksta nuolat. Apie iš Lietuvos į Ukrainą gabenamus konfiskuotus automobilius skaitykite čia.

Tokį partijų sprendimą TVNET pranešė Latvijos premjeras Krišjanis Karinšas. Tokį pasiūlymą pateikė Latvijos Finansų ministerija. Dabar ji ruošia būtinus įstatymų pakeitimus, kad būtų galima kuo greičiau įgyvendinti šį sprendimą ir taip paremti Ukrainą.

Dar 2022 m. lapkričio mėnesį kaimyninėje šalyje įsigaliojo Baudžiamojo kodekso pataisa, numatanti bausmę už vairavimą išgėrus, apsvaigus (arba mokymą vairuoti apsvaigus), kai alkoholio koncentracija kraujyje viršija 1,5 promilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas