Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krovinių tvirtinimo taisykles žino daugelis, tačiau laikosi – ne visi

Svarbus saugaus eismo elementas – krovinių tvirtinimas. Prastai prie automobilio, sunkvežimio ar motociklo pritvirtintas krovinys kelia daugybę grėsmių: nukritęs gali sužaloti žmones, sugadinti kitas transporto priemones ir pridaryti nuostolių jo savininkui.
Prastas krovinio tvirtinimas
Prastas krovinio tvirtinimas

Prastų pavyzdžių netrūksta: tiek per moksleivių paskutinio skambučio šventes, kuomet netinkamai pritvirtintos dekoracijos nukrenta nuo automobilių ir sukelia eismo įvykius, tiek per kitas ceremonijas – vestuves ir pan.

Nekokį vaizdą užfiksavo 15min skaitytojas, važiavęs Vilniaus Panerių gatve ir įsukęs į Žirnių gatvę Lazdynų link. Prie pat Panerių gatvės įsiliejimo į Žirnių g. ant žemės gulėjo numestas didelis statybinės medžiagos gabalas (18 video sekundė), o netrukus Žirnių gatvėje vaizdo įrašo autorius pralenkė ir to kaltininką – „Opel“ automobilį su nuplyšusia ir žemiau galinio stiklo kabančiu medžiagos likučiu (1.05 min.).

VIDEO: Pavyzdys, kaip nereikia tvirtinti krovinių

Kelių eismo taisyklėse nurodyta, kad krovinys transporto priemonėje turi būti padėtas ir pritvirtintas taip, kad neblogintų matomumo, nepažeistų transporto priemonės stabilumo, neuždengtų išorinių šviesos prietaisų, nesivilktų, nekristų ir t.t. Įvairių nurodymų prirašytas visas 208 KET punktas.

Akivaizdu, kad minimas krovinys buvo pritvirtintas per silpnai ir važiuojant virvės atsirišo. Tokiu atveju, jeigu krovinys netelpa į bagažinę, reikėtų naudoti ant stogo skersinių tvirtinamus laikiklius. Savo jėgomis prie skersinių pritvirtintos medžiagos gali lengvai nukristi – jos nėra tam pritaikytos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?