Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 06

Kur dingo pats darbščiausias Vilniaus greičio matuoklis?

Didieji Lietuvos miestai beveik kasmet suskaičiuoja, kurie greičio matuokliai mirksi dažniausiai ir užfiksuoja daugiausiai pažeidėjų. Vilniuje daugybę metų akivaizdus lyderis buvo „inkilas“ Geležinio Vilko gatvėje prieš Vingio parko viaduką.
Greičio matuoklis Geležinio vilko gatvėje
Greičio matuoklis Geležinio Vilko gatvėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tačiau šio matuoklio nebėra skelbiamuose Vilniaus savivaldybės sąrašuose. Iš viso greitį fiksuoja 23 kameros, tačiau „darbščiausio“ titulą yra paveržęs išmanusis įrenginys Konstitucijos pr. Visą blyksinčių Vilniaus matuoklių sąrašą rasite čia.

Beje, iki pernai metų sąžiningai pažeidėjus fotografavusio matuoklio dabar jau nerodo ir „Waze“ bei kitos programėlės. Įdomu tai, kad vairuotojai šiame ruože vis tiek pristabdo iki 50 km/val. Ne tik iš pagarbos taisyklėms, bet ir iš įpročio.

Atrodytų, šio matuoklio jau nebereikia – tikslas pasiektas, greitis šioje vietoje mažėja ir be „inkilo“. Tik neaišku, kiek ilgai vairuotojai „nepastebės“, kad matuoklio jau nebėra. O gal tuoj vėl bus pastatytas?

Primename, kad, pavyzdžiui, vien 2019 m. birželio – rugpjūčio mėnesiais M.K.Čiurlionio viaduko matuoklis sublyksėjo ar užfiksavo pažeidimus 4585 kartus. Šiuo metu taip pat neveikiantis Ukmergės g. 156 a. (leidžiantis nuo Šeškinės kalno) – 3273 atv. Dabartinis lyderis – Konstitucijos pr. – „tik“ 2239 atv.

15min patikrino situaciją ir sekmadienio vakarą: matuoklio ties M.K.Čiurlionio viaduku nebėra, bet vairuotojai vis tiek masiškai pristabdo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas