Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Liepkalnio gatvės remontas, pradėtas prieš NATO susitikimą, stebina iki šiol: atlikta tik pusė darbo?

Vilniaus savivaldybė šiais metais suplanavusi atnaujinti iki 100 km asfalto dangos. Palyginti su tuo, kas buvo suplanuota dar iki Naujųjų, darbų apimtys Vilniaus mieste išplėstos triskart. Vien šiemet numatytų darbų kaina – 40 mln. eurų.

Daugiau naujienų apie automobilius ir eismą – rubrikoje GAZAS.LT

Neveltui prieš NATO viršūnių susitikimą Vilniuje meras Valdas Benkunskas perspėjo, kad vairuotojams reikės kantrybės. Tačiau kantrybės, ko gero, reikės ir kelininkams, kol bus baigti prieš NATO susitikimą pradėti darbai. Nes gatvių būklę vilniečiai vertina itin preciziškai ir nekantrauja, kada bus baigtos tvarkyti eismo arterijos.

Štai Liepkalnio gatvės atkarpa, einanti nuo vadinamosios oro uosto „Maximos“ iki LFF stadiono. Ne vienam skaitytojui užkliuvo tai, kad šioje gatvėje atliktas kosmetinis remontas – nutiesta nauja asfalto danga, tačiau apgriuvę šaligatviai liko. Bet ne tik jie traukia praeivių žvilgsnį.

Skaitytojas Ramūnas retoriškai klausia: o kodėl gatvėje, vedančioje į miesto centrą, iki šiol likę kūgeliai? Juk meras teigė, kad pagrindinės arterijos, kuriomis turėjo važiuoti ir NATO Viršūnių susitikimo dalyviai, turėjo būti sutvarkytos iki liepos 1-osios.

VIDEO: Liepkalnio gatvės remontas Vilniuje prieš NATO susitikimą

15min gali pridurti, kad V.Benkunskas sakė, jog daugelis darbų turėtų būti padaryta per vasarą, kai žmonių mieste mažiau, tad mažiau ir automobilių. O vasara dar nesibaigė.

Tačiau apsilankėme skaitytojo minimoje vietoje. Iš tiesų, ties Liepkalnio 92-uoju namu – kliūčių ruožas. Įvažos į du kiemus pažymėtos kūgeliais, nes „užšokti“ ant asfalto kalnelių važiuojant pirmąja juosta – pavojinga. Geriausiu atveju galima ratą prakirsti. Blogiausiu – apsiversti, atlikti kaskadinį triuką. Akivaizdu, kad darbai čia dar nebaigti.

Kodėl Liepkalnio gatvė atnaujinta tik iš dalies?

Gabrielius Grubinskas, Vilniaus m. savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistas, sako:

„Tai laikinas sprendimas, kad būtų užtikrintas įvažiavimas į sklypus. Liepkalnio gatvės remontas nėra baigtas: iki NATO viršūnių susitikimo buvo paklotas apatinis asfalto sluoksnis, užtikrinant sklandų judėjimą šia gatve, o netrukus prasidės kiti, daugiau laiko reikalaujantys – šaligatvių, kelio bortų, komunikacijų šulinių tvarkymo – darbai. Užbaigus šiuos darbus bus paklotas viršutinis asfalto sluoksnis ir nesklandumų neliks.“

„Liepkalnio gatvės tvarkymo darbai kompleksiniai, dėl to jie bus dalijami į dvi dalis. Asfaltavimas joje iki NATO Viršūnių susitikimo vyks, taigi jau greitu metu gatve važiuoti bus patogiau.

Tačiau dėl dangos patvarumo ir keliamų techninių reikalavimų klojami keli asfalto sluoksniai, todėl darbai dar vyks ir po NATO Viršūnių susitikimo“, – apie Liepkalnio gatvę sakė savivaldybės atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas