Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nukentėjusieji dėl neatidaus vairavimo – viso rajono gyventojai

Neatidumas vairuojant kainuoja brangiai. Pradedant nuo eilinių eismo įvykių, kai vieno automobilio priekis pabučiuoja kito galinę dalį ir vairuotojams pakanka užpildyti avarijos deklaraciją, baigiant tragiškais eismo įvykiais, kuomet po susidūrimų dėl užsižiopsojimo žmonėms tenka keliauti į gydymo įstaigas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min skaitytojas Laimonas

Kartais eismo įvykiai pasibaiga tik aplamdytais automobiliais, nors išoriškai atrodo gerokai kraupiau. Tačiau kartais dėl tų pačių eismo įvykių sutrikdomas eismas didelėje miesto dalyje.

Būtent toks įvykis užfiksuotas trečiadienį Vilniuje. Blaivi ir teisę vairuoti turinti moteris nesuvaldė "Opel Astra" ir važiuodama nedideliu greičiu apvirto judrioje Viršuliškių gatvėje. Dėl to eismas piko metu šia miesto gatve buvo užtvertas, o tą netrukus pajuto visi aplinkinių rajonų gyventojai: gatvės užsikišo kur kas smarkiau nei eilinę dieną.

Tokių avarijų priežastis yra elementarus neatidumas. Ji įvyko šviesiu paros metu, matomumas įvykio vietoje puikus, vairuotojai kelyje niekas nepasipainiojo, o jos sveikata - puiki. Tačiau telefono skambutis, žinutė ar elementarus "Facebook" įjungimas atima sekundę dėmesio. O tokio laiko tarpo užtenka, kad automobilis siauroje gatvėje nukryptų į šoną, kliudytų kelkraštyje pastatytą transporto priemonę ir, pakrypęs ant šono, netgi apsiverstų.

Vokiečių žurnalo "Auto Bild" žurnalistai yra atlikę eksperimentą, kurio metu įrodė: žinutę rašantis vairuotojas prie vairo yra pavojingesnis nei neblaivus ar apsirūkęs marihuanos. Šį tyrimą galite perskaityti paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?