Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio apskrityje išgėrę prie vairo sėda ir dviratininkai, ir automobilių vairuotojai

Rugpjūčio 18–24 dienomis šalyje tikrintas vairuotojų blaivumas, kontroliuotas greitis, stebėta vairavimo kultūra. Vairuotojų patikrinimų dėl neblaivumo ar apsvaigimo nuo narkotinių medžiagų metu Panevėžio apskrityje tikrinti 435 vairuotojai, išaiškinti 9 neblaivūs vairuotojai.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Panevėžyje ir Rokiškio rajone nustatyti trys alkoholio mėgėjai, Kupiškio rajone – 1, Pasvalio rajone – 2, Biržų rajone neblaivių vairuotojų nenustatyta.

3 vairuotojai Panevėžyje ir 2 vairuotojai Pasvalio rajone buvo vartoję alkoholio, tačiau jų neblaivumas leistinos normos neviršijo. Pareigūnai išaiškino ir 8 neblaivius dviratininkus (Rokiškio ir Kupiškio rajonuose – po 2, Pasvalio rajone – 3, Panevėžyje – 1).

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Stebint, kaip vairuotojai laikosi leistino važiavimo greičio reikalavimų, nustatyta 119 greičio viršijimo atvejų. Panevėžyje ir Panevėžio rajone – 38, Rokiškio rajone – 41, Biržų rajone – 13, Kupiškio rajone – 27), pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejų nenustatyta. Net 354 apskrities vairuotojai reidų metu padarė kitų Kelių eismo taisyklių reikalavimų pažeidimų.

Kelių policijos biuro pareigūnai primena, kad eismo saugumo kontrolės reidai šalyje rengiami nuolat ir pataria visiems eismo dalyviams laikytis saugaus eismo reikalavimų, važiuoti tik leidžiamu ir saugiu greičiu, nevairuoti išgėrus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Pirmadienio popietę akivaizdus saugaus ir leistino greičio nesilaikymo atvejis užfiksuotas Panevėžio rajone, kelyje tarp Katinų ir Jotainių gyvenviečių.

Kaip manoma dideliu greičiu važiavęs septintosios serijos BMW vairuotojas posūkyje nepasirinko saugaus greičio, išslydo į išorinę posūkio dalį, vėl sugrįžo ant kelio ir slysdamas šonu nuskriejo į vidinėje posūkio dalyje buvusio namo kiemą.

Tragedijos išvengti pavyko tik per laimingą atsitiktinumą, mat tuo metu namo kieme žmonių nebuvo. Po įvykio praėjus vos kelioms minutėms, keliu greta avarijos vietos, namo sugrįžo motina su savo mažamečiais vaikais.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Nesunku suprasti, kokia tragedija būtų įvykusi, jei keliu namo einančius žmones jau prie pat namų kiemo būtų parbloškęs šonu slystantis ir nevaldomas BMW. Automobilis, nulaužęs dvi slyvas ir lazdyną, sustojo prie pat storo ąžuolo.

Po avarijos namo šeimininkė aiškino, kad kartais jos atžalos kieme skindavo lazdyno riešutus, tad, žvelgiant į blogiausią scenarijų, BMW vaikus būtų pražudęs jų pačių kieme.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Po avarijos sumaitotą BMW vairuotojas paliko ir spruko. Neatmetama versija, kad šitaip bandyta nuslėpti girtumą.

Galingas automobilis, per didelis pasitikėjimas savo jėgomis, galimas neblaivumas ir akivaizdžiai viršytas greitis – tai aplinkybės, dėl kurių rugsėjo pirmąją vietos kaimo mokykloje galėjo likti dvi tuščios vietos ir degti žvakelės. 

VIDEO: Panevėžio rajone apvirto BMW

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai