Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirašytas naujas „Saugokime vieni kitus kelyje“ susitarimas

Antradienį Lietuvos susisiekimo ministerija, Lietuvos policija, Lietuvos automobilių kelių direkcija ir Lietuvos vyskupų konferencija pasirašė 2016-2020 m. susitarimą dėl projekto „Saugokime vieni kitus kelyje“. Tai – susitarimas keisti eismo dalyvių elgesį, ugdyti jų kultūrą keliuose ir pilietiškumą.
Gintaras Grušas, Rimantas Sinkevičius, Linas Pernavas
Gintaras Grušas, Rimantas Sinkevičius, Linas Pernavas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ši akcija nereiškia, kad mes imsime kiekvieną už rankos ir saugosime. Mes skatinsime atsakingumą, blaivią gyvenseną – ji, kaip liudija neseni įvykiai, naudinga ne tik keliuose“, – susitarimo pasirašymo metu komentavo Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Jo teigimu, situacija Lietuvoje keliuose keičiasi į gera – ne tik mažėja žuvusiųjų skaičius, bet ir auga eismo dalyvių kultūra.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gintaras Grušas ir  Egidijus Skrodenis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gintaras Grušas ir Egidijus Skrodenis

Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius Egidijus Skrodenis teigė, kad šis projektas, kurio ankstesnis laikotarpis buvo 2009-2015 metai, eismo saugumui davė daugiau nei bet kuris kitas LAKD vykdomas projektas.

Pasak jo, šis projektas apima visas eismo dalyvių grupes ir visas amžiaus grupes. Per 6 metus buvo surengta daugiau negu 200 didelių renginių ir daugiau nei 700 mažesnių. Visi jie skirti saugaus eismo propagavimui.

„Vienas svarbiausių projektų – skatinti žmonių atšvaitų naudojimą. Kai atšvaitą įteikia bendruomenėje gerbiamas kunigas ir paprašo jį nešioti, tai yra efektyvu“, – kalbėjo LAKD direktorius.

Jis pridūrė besitikintis, kad 2020-aisiais, pasirašant naują susitarimą, žuvusiųjų keliuose bus dvigubai mažiau nei šiandien.

Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas Gintaras Grušas pasidžiaugė bendradarbiavimu tarp bažnyčios ir valstybės.

„Pagrindinis to bendradarbiavimo bruožas – visi mes tarnaujame žmonių gerovei ir matome gerus to rezultatus. Visi matome, kiek prieš dešimt metų buvo žuvusiųjų ir kiek dabar jų yra sumažėję. Mūsų darbas nėra biurokratinis – mes siekiame pakeisti žmonių širdis ir išsaugoti gyvybes“, – projekto misiją apibūdino G.Grušas.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas šypsojosi išgirdęs pastabą, jog kelyje pamatytas policininkas yra tarsi angelas sargas – kiekvienas pareigūną išvydęs vairuotojas pasitikrina, ar užsisegė saugos diržą, ar automobilio šviesos yra įjungtos.

Jis pabrėžė, kad šio projekto darbas yra prevencinis, kurį įvertinti skaičiais labai sunku, tačiau statistika nemeluoja – žuvusiųjų keliuose skaičius mažėja.

„Tai yra mūsų visų bendro darbo rezultatas. Šio susitarimo pasirašymas rodo, kad mes supratome, jog tai – ne vienos institucijos problema. Tai yra visų mūsų problema ir tik nuo mūsų bendro darbo priklauso, kaip greitai mes tą problemą išspręsime“, – įsitikinęs L.Pernavas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas