Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Lenkiją važiuosime greičiau: baigta svarbi aplinkkelio dalis

Lenkijos kelių ir greitkelių generalinis direktoratas praneša, kad „Via Baltica“ magistrale Lenkijos pusėje jau galima pervažiuoti per visą ilgį.
Kelionė į Lenkiją bus greitesnė
Kelionė į Lenkiją bus greitesnė / 15min ir FB koliažas

Daugiau apie eismą ir automobilius – rubrikoje Gazas.lt

Vairuotojus, keliaujančius į Varšuvą, nudžiugins žinia, kad rugsėjo 30-ąją atidaryta Lomžos aplinkkelio dalis. Ši atkarpa leis ne tik išvengti didelių eismo srautų, bet ir laiko gaišaties važiuojant Lomžos miestu.

Tiesa, ties šiuo miestu šiuo metu atidaryta tik viena, beveik 13 kilometrų ilgio, magistralės pusė, t.y. po vieną eismo juostą abejomis kryptimis. Tikinama, kad aplinkkelio likusios dvi eismo juostos bus užbaigtos ir atidarytos eismui 2025-ųjų metų gegužę.

Nuo pasienio iki Varšuvos – tik trys valandos

Nors ir dalinai atidarius Lomžos aplinkkelį, skaičiuojama, kad Varšuvą nuo Lenkijos ir Lietuvos pasienio bus galima pasiekti per tris valandas. Šiuo metu greitis atidarytu ruožu abejomis kryptimis yra ribojamas iki 80 km/h, taip pat šioje atkarpoje draudžiamas lenkimas. Šiuo aplinkkeliu taip pat leidžiama važiuoti ir sunkiasvoriam transportui.

Lenkijos kelių ir greitkelių generalinis direktoratas informuoja, kad aplinkkelio reikmėms buvo įrengtas 1205 metrų ilgio tiltas per Narevo upės slėnį.

Šiuo metu interaktyvus Lenkijos greitkelių žemėlapis nėra atnaujintas ir jame nėra nurodyta atidaryta Lomžos aplinkkelio dalis. Vis dėlto su šiuo žemėlapiu bei Lenkijoje numatytais greitkelių tiesimo darbais galite susipažinti ČIA.

Lietuva savo darbus užbaigs 2025-aisiais

Priminsime, jog „Via Lietuva“ informavo, kad magistralės „Via Baltica“ tiesimo darbai bus užbaigti iki 2025-ųjų gruodžio. Kuomet beveik 40 kilometrų atkarpa nuo Marijampolės iki Lenkijos pasienio taps viena moderniausių magistralių šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas