Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savaitę išaiškinta daugiau negu 6 tūkst. Kelių eismo taisyklių pažeidėjų

Praėjusią savaitę, gegužės 4–10 dienomis, pasaulio šalyse vyko Trečioji Jungtinių Tautų Saugaus eismo savaitė, skirta vaikams ir jų saugumui keliuose. Lietuvos policijos pareigūnai, vykdantys eismo priežiūrą, rūpindamiesi ir jaunųjų, ir visų eismo dalyvių saugumu, ne tik organizavo įvairius renginius visuomenei, bet ir kontroliavo, kaip laikomasi Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimų. Daugiausia dėmesio buvo skirta saugos priemonių naudojimo, vaikų vežimo automobiliuose taisyklių laikymosi kontrolei, fiksuotas transporto priemonių važiavimo greitis. Per savaitę mūsų šalyje išaiškintas 6 101 KET pažeidimas.
Vairuotojas
Vairuotojas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Saugos diržų nesegėjo 590 asmenų, tarp jų – 490 vairuotojų, 6 vaikai automobiliuose vežti pažeidžiant KET reikalavimus, 10 motociklų vairuotojų ir 1 keleivis neturėjo saugos šalmo.

Administracinėn atsakomybėn patraukta ir 110 dviračių vairuotojų, 90 iš jų už tai, kad šviesiuoju paros metu, važiuodami keliu, nevilkėjo ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje ir gale nebuvo įjungti atitinkamos šviesos žibintai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Nustatyta ir 580 atvejų, kai vairuotojai, vairuodami, naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis. Atkreiptinas dėmesys, kad KET 20 punkte aiškiai nurodyta: transporto priemonių vairuotojai turi vengti bet kokių su transporto priemonės vairavimu nesusijusių veiksmų. Jau seniai tyrimais įrodyta, kad bet koks pašalinis darbas vairuojant (kavos gėrimas, valgymas, radijo stočių perjunginėjimas, gražinimasis ir pan.) keliasdešimt kartų padidina riziką patekti į eismo įvykį. 

Policijos pareigūnai išaiškino 1 172 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejus.

nuotr. iš „Facebook“/Greičio viršijimas
nuotr. iš „Facebook“/Greičio viršijimas

Daugiausia atvejų – 457, kai vairuotojai nustatytą greitį viršijo daugiau kaip 10 km/val. iki 20 km/val. Į teismą keliaus 13 vairuotojų – už nustatyto greičio viršijimą daugiau kaip 50 km/val. jiems teks susimokėti ne tik piniginę baudą, bet ir kuriam laikui atsisveikinti su teise vairuoti.

Iki šiandienos, gegužės 12 dienos, eismo įvykiuose netekome 74 žmonių, iš jų – 5 nepilnamečiai, daugiau kaip 1 100 eismo dalyvių sužeista. 

Per savaitę šalies keliuose žuvo 2 žmonės (pėstieji), vienas jų – mažametis. Gegužės 4 dienos popietę Šilalės rajone, Negėrų kaime, kelyje Skaudvilė-Upyna-Balsiai, 8 metų berniukas, išlipęs iš mokyklinio autobuso, pro jo galą įbėgo į važiuojamąją kelio dalį, kur buvo partrenktas 45 metų moters vairuojamo automobilio „Opel Vectra“. Vaiko gyvybė užgeso ligoninėje.

Iki šiandienos, gegužės 12 dienos, eismo įvykiuose netekome 74 žmonių, iš jų – 5 nepilnamečiai, daugiau kaip 1 100 eismo dalyvių sužeista. 

Nuo metų pradžios policijos pareigūnai mūsų šalyje jau išaiškino 122 881 Kelių eismo taisyklių pažeidimą, tarp jų – 35 074 nustatyto leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai, 9 876 pėsčiųjų ir 4 950 dviračių vairuotojų padaryti pažeidimai, 8 827 saugos diržų ir 151 motociklininko šalmų nenaudojimo atvejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai