Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija primena: kaip reikia praleisti kortežą su švyturėliais

Lietuvos policija NATO viršūnių susitikimo metu primena svarbų dalyką – kaip gatvėje teisingai, nekeliant sumaišties, praleisti automobilių koloną, lydimą transporto su švyturėliais.
JAV prezidento Joe Bideno kortežas prie „Kempinski“ viešbučio
JAV prezidento Joe Bideno kortežas prie „Kempinski“ viešbučio / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Šiomis dienomis Vilniuje vykstant NATO viršūnių susitikimui, gatvėse judės labai daug kolonų, kurias lydės policija. Todėl būkite atidūs ir duokite kelią specialiosioms transporto priemonėms su įjungtais švyturėliais ir jų lydimoms transporto priemonėms“, – rašo Lietuvos policija savo FB paskyroje.

Specialiąsias transporto priemones su įjungtais švyturėliais ir jų lydimas transporto priemones reikia praleisti suformuojant avarinį koridorių „eglutės principu“.

VIDEO: Avarinio koridoriaus sudarymas specialiosioms transporto priemonėms

Kaip praleisti su švyturėliais važiuojančią transporto priemonę?

Pamačius, kad keliu artėja specialiosios transporto priemonės su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais, reikia sustoti ir jas praleisti. Jei kelyje viena kryptimi yra viena eismo juosta, transporto priemonės vairuotojas privalo sustoti dešiniajame kelkraštyje.

SUSIJĘ: NATO viršūnių susitikimui skirti 350 automobilių – kokios tai transporto priemonės

Jeigu kelyje viena kryptimi yra dvi ar daugiau eismo juostų, tuomet kairiąja kraštine eismo juosta judančios transporto priemonės traukiasi į kairę ir sustoja, o visos pirmąja, antrąja ir trečiąja (jei tokia yra) dešiniosios pusės juostomis važiuojančios transporto priemonės traukiasi kuo labiau į dešinįjį kelkraštį.

Kairėje pusėje turi susiformuoti viena eilė transporto priemonių, o dešinėje gali būti viena, dvi ar trys transporto priemonių eilės. Taip susiformuoja „eglutės principo“ avarinis koridorius. Jei laiku reaguosite ir teisingai elgsitės, kortežas ar eskortas, gavęs kelią, pravažiuos akimirksniu ir savo kelionę galėsite saugiai tęsti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kur NATO susitikimo metu nestatyti automobilių, kokie eismo ribojimai galios?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas