Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reido metu sustabdytas beteisis taksistas: „Turiu angliškas teises, kurias palikau Amsterdame“

Penktadienį Vilniaus kelių policijos patruliai surengė reidą. Jo metu akylai buvo tikrinamas kiekvieno vairuotojo blaivumas ir turimi dokumentai. Pavakarę pradėję reidą pareigūnai buvo maloniai nustebinti – per pirmąsias 4 reido valandas neįkliuvo nė vienas pažeidėjas.
Naktinis penktadienio reidas Vilniuje
Naktinis penktadienio reidas Vilniuje / 15min / Dainiaus Cuberos nuotr.

Pirmiausia patruliavę Vilniaus priemiesčiuose, po trumpos pertraukos pareigūnai grįžo į miesto centrą. Dunojaus gatvėje pareigūnai sustabdė taksi automobilį vairavusį vyrą.

Šis transporto priemonę vairavo blaivus, tačiau nepateikė policijos pareigūnams jokio vairuotojo pažymėjimo. Jis teisinosi, kad turi angliškas teises, tačiau jas pametė Amsterdame. Visgi tokia vyriškio versija pareigūnus privertė tik nusišypsoti – patikrinę duomenų bazėje jie sužinojo, kad dar 2015 metais vyrui atimta teisė vairuoti dėl važiavimo neblaiviam.

Tiesa, vėliau vairuotojas žurnalistams paaiškino, kad joks jis ne taksi vairuotojas, tiesiog pasiskolino iš draugo automobilį, kad galėtų grįžti namo.

15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Naktinis penktadienio reidas Vilniuje
15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Naktinis penktadienio reidas Vilniuje

Iš viso Dunojaus gatvėje patruliavo trys ekipažai. Šiek tiek po vidurnakčio policininkai pajėgas permetė į jau tradicinę reido vietą tapusią Pylimo ir Klaipėdos gatvių sankryžą. Čia darbavosi jau 5 ekipažai. Prie pareigūnų taip pat prisijungė ir Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai, kurie negailėdami rašė protokolus taksistams, vežantiems keleivius su išjungtais taksometrais.

Šioje vietoje pareigūnai sustabdė pirmąjį girtą vairuotoją. Prie „Lexus CT200h“ vairo sėdėjo 1981 metų gimimo vyriškis. Vairuotojui pūstelėjus į alkotesterį šis nustatė lengvą girtumą – 0,70 prom.

15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Naktinis penktadienio reidas Vilniuje
15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Naktinis penktadienio reidas Vilniuje

Pareigūnams taip pat įkliuvo ir neblaivus dviračio vairuotojas. Likimo ironija, tačiau į jį niekas net nebūtų atkreipęs dėmesio, jeigu ne dviratininko veiksmai – jis prieš pat pareigūnų akis kirto perėją degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Vyras nebandė išsisukinėti ir prisipažino, kad išgėrė pora alaus, o ant dviratės transporto priemonės sėdo, kad „pravėdintų galvą“. Į alkotesterį dviratininkas pripūtė 0,51 prom.

Jau pasibaigus reidui policininkai sustabdė dar vieną neblaivią „Kia“ automobilio vairuotoją. Jai buvo nustatytas lengvas 0,47 prom. girtumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai