Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

​Reido metu vaikams ir vairuotojams apie eismo saugumą pamokslavo kapelionas

Šią savaitę, ketvirtadienį ir penktadienį, Vilniaus rajono gyventojai, pamatę pareigūnus nustebo – kartu su jais reiduose dalyvavo ir kunigas – Lietuvos policijos kapelionas Algirdas Toliatas.
Lietuvos policijos kapelionas Algirdas Toliatas (kairėje).
Lietuvos policijos kapelionas Algirdas Toliatas (kairėje). / LKPT nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai, siekdami gerinti avaringumo situaciją šalies keliuose, į pagalbą pasitelkė policijos kapelioną kunigą Algirdą Toliatą. Pareigūnai dirbo Vilniaus rajone prie bendrojo lavinimo mokyklų, gyvenvietėse, kaimo vietovėse, neapšviestuose keliuose ir gatvėse Riešėje, Avižieniuose, Maišiagaloje, Nemėžyje, Skaidiškėse, Rukainiuose, Medininkuose.

Šį kartą pareigūnai nebaudė eismo dalyvių. Pareigūnai kontroliavo, kaip laikomasi vaikų vežimo taisyklių, ar yra naudojamos vaikų prisegimo priemonės. Pagrindinis dėmesys atkreiptas į atšvaitų ir šviesą atspindinčių elementų naudojimą tamsiuoju paros metu ir esant blogam matomumui. Pareigūnai ir kapelionas vaikams dalijo atšvaitus, leidinius apie saugų eismą, priminė pagrindinius Kelių eismo taisyklių reikalavimus ir saugaus eismo nuostatas.

Policijos kapelionas kartu su Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnais bendravo su vaikus į mokyklas atvežusiais ir juos lydinčiais suaugusiaisiais, su pedagogais ir vaikais.

LKPT nuotr./Lietuvos policijos kapelionas Algirdas Toliatas (dešinėje).
LKPT nuotr./Lietuvos policijos kapelionas Algirdas Toliatas (dešinėje).

Pagrindinis šių reidų tikslas – atkreipti pėsčiųjų, dviračių vairuotojų, taip pat ir kitų eismo dalyvių dėmesį į padidėjusius pavojus tamsiuoju paros metu, būtinybę naudoti atšvaitus, dėvėti ryškiaspalves liemenes ar kitus drabužius su šviesą atspindinčiais elementais, saugiai vežti vaikus automobilinėse kėdutėse.

Panašūs reidai šią ir kitą savaitę, į pagalbą pasitelkiant dvasininkus, vyks ir kituose šalies miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas