Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ruošiantis mokslo metų pradžiai – nemokamas saugaus eismo renginys

Rugpjūčio 24 dieną nuo 12 valandos Vilniaus CUP aikštelėje vyks kasmetinis nemokamas, edukacinis saugaus eismo renginys „Misija: saugumas kelyje“.
„Misija: saugumas kelyje“
„Misija: saugumas kelyje“ / Organizatorių nuotr.

Šiame socialiniame, edukaciniame renginyje kviečiami dalyvauti visi norintys – šeštadienio popietę vyks edukaciniai užsiėmimai, o renginio kulminacija taps Oresto Vyšniausko pasirodymas.

Prasidedant naujiems mokslo metams intensyvėja ir eismas kelyje ir vaikų srautas miesto gatvėse. Organizatoriai „Barrington events“ visus suaugusius ir vaikus kviečia tam pasiruošti iš anksto - prie saugaus eismo „misijos“ renginio dalyviai prisidėti galės įvairiomis edukacinėmis veiklomis, išbandyti įvairius su saugumu susijusius imitavimo įrenginius bei prisiminti kelių eismo taisykles.

Įrangą pristatys saugumu besirūpinančios tarnybos

Jau 5-us metus iš eilės organizuodamas saugaus eismo renginį Rolandas Girštautas užsimena, kad VCUP prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje bus galima susipažinti su įvairių Lietuvos specialiųjų tarnybų technika ir automobiliais, kuriuose sumontuota speciali šių tarnybų veiklai ir mūsų visų saugumui užtikrinti būtina įranga.

„Džiaugiamės, kad šiais metais savo įrangą pristatys ir mūsų visų saugumu besirūpinančių tarnybų: Lietuvos kelių policijos tarnybos, Greitosios medicinos pagalbos stoties, Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos: Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos ir Ugniagesių gelbėtojų mokyklos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei Lietuvos kariuomenės karo policijos atstovai“, - pasakoja R. Girštautas.

Edukacinės veiklos apie saugų eismą: girtumo akiniai, paspirtukų, dviračių trasos ir kt.

Viso renginio metu bus daug interaktyvių ir įtraukiančių veiklų įvairaus amžiaus dalyviams. Renginio organizatorius pamini, kokiuose edukaciniuose užsiėmimuose dalyvauti ir kokių prizų laimėti galės renginio dalyviai:

„Suaugusieji turės taip pat kur išbandyti jėgas – viso renginio metu vyks 2 rungtys. „Compensa Vienna Insurance Group“ rungtis, skirta alkoholio vartojimo prevencijai. Užsidėję girtumo efektą sukuriančius akinius dalyviai turės kuo greičiau iš atskirų dalių sudėti kelio ženklą.

Antroji rungtis bus įrengta partnerių „Volvo Trucks“ – kurioje esami ir būsimi tėveliai galės išmokti ir išbandyti kas greičiau ir taisyklingiau lengvajame automobilyje įmontuos vaikišką kėdutę.

Šių rungčių nugalėtojai bus apdovanoti rėmėjų įsteigtais prizais. O visi norintys galės išbandyti kaip taisyklingai reikia naudotis elektriniais paspirtukais ir dviračiai, bei įveikti renginio draugų „Bolt“ įrengtas paspirtukų ir dviračių trasas, o taip pat laimėti su saugumu keliuose susijusių prizų“, - kalba R. Girštautas. Be šių rungčių, suaugusieji taip pat turės galimybę išbandyti kaip jaučiasi girtas asmuo už automobilio vairo. Partneris Vok Bike įrengė keturračių trasą, kurią renginio dalyvis turės įveikti užsidėję 2,5 promilės girtumą imituojančius akinius. Tai, pasak pašnekovo, labai gera edukacinė priemonė visiems, norintiems suprasti, kodėl sėsti girtiems už vairo yra labai neatsakinga ir pavojinga ne tik patiems, bet ir aplinkiniams.

Pasak „Barrington events“ vadovo, edukacinių žaidimų renginyje netruks ir vaikams:

„Mažieji renginio dalyviai turiningai laiką galės praleisti renginio partnerio „Girteka“ vilkiko puspriekabėje įrengtoje edukacinėje atšvaitų zonoje, kurioje dalyviai pamatys kaip veikia atšvaitai tamsoje. Visos popietės metu renginio dalyvius džiugins policijos pagalbininkas šuniukas Amsis. Be to, mažieji galės mokytis kelių eismo taisyklių ir vaikiškuoju elektromobiliuku, įveikdami specialiai jiems su kelio ženklais įrengtą edukacinę trasą“, - teigia R. Girštautas.

Scenoje – diskusijos apie kultūringą, saugų eismą ir muzikinis renginio uždarymas

Atvykę į renginio vietą dalyviai girdės ir diskusijas apie saugų, atsakingą ir kultūringą eismą kelyje. Pasak R. Girštauto, diskusijose dalyvaus šią socialinę, edukacinę akciją palaikančių įmonių „CityPro“, „Carvertical“, „Atletų kalvė“, Lietuvos aklųjų sporto federacijos ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

Renginio organizatoriai dalinasi, kad renginį uždarys ir šiam socialiniam, edukaciniams renginiui „Misija: saugumas kelyje“ muzikinį pasirodymą dovanos televizijos projekte „Lietuvos balsas“ sužibėjęs Orestas Vyšniauskas.

Daugiau apie šį socialinį, edukacinį renginį galite sužinoti renginio FB paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas