Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytinis reidas Panevėžyje: krepšinį žiūrėjo dauguma, bet ne visi su alaus bokalu rankoje

Šeštadienio ryte Panevėžio kelių policija surengė vairuotojų blaivumo patikrinimą. Jo metu buvo stabdomos J.Biliūno gatve važiuojančios transporto priemonės.

Reidas prasidėjo devintą valandą ryte. Čia gausios policijos pareigūnų pajėgos ne tik tikrino, ar vairuotojai nėra apsvaigę, bet ir dalino prevencinę medžiagą apie kyšius.

Per pirmąjį pusvalandį alkoholį vartojusių vairuotojų nustatyta nebuvo. Nors dažnas panevėžietis neslėpė, kad išvakarėse žiūrėjo krepšinį ir gėrė alų, tačiau visi vieningai tvirtino, jog tą darė saikingai.

Tiesa, alkoholio matuoklio ekrane įsižiebus nuliams, keli vairuotojai pripažino, jog pūtė nedrąsiai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Teigė, kad negėrė jau savaitę

Praėjus pusvalandžiui sustabdytas vairuotojas, kuriam pūstelėjus į alkoholio matuoklį ekrane pasirodė 0,12 promilės. Tokius skaičius pamatęs vairuotojas nustėro, mat neturi dviejų metų vairavimo stažo ir apskritai negali būti vartojęs.

Vaikinas tvirtino, kad kątik išvažiavo iš namų ir ant langų papurškė žieminio automobilio langų skysčio. Panevėžietis tvirtino, kad alkoholio jis ragavo tik praėjusią savaitę.

Pareigūnai nusprendė jaunuoliui po penkiolikos minučių leisti papūsti antrą kartą. Tuomet alkoholio matuoklis parodė nulius. Nepaisant to, vairuotojui surašytas protokolas ir jis turės atvykti į komisariatą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Lygiai promilė

Kiek vėliau į reido vietą pateko  „Renault“ vairuotojas. Vyras pūstelėjo kaip reikiant. Jam nustatytas lengvas, vienos promilės girtumas.

Vairuotojas neslėpė, kad alkoholis jo organizme likęs nuo išvakarių, tačiau tikino ryte nesijutęs blogai ir manęs, kad gali vairuoti. Vairuotojui surašytas protokolas, o baudą paskirs teismas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Vartojo, bet saikingai

Dar vienas alkoholio vartojimo faktas buvo užfiksuotas reidui jau įpusėjus. „Opel“ vairuotojas, kuris dar prieš kelias savaites buvo „klevo lapas“, pademonstravo 0,16 promilės.

Nors vaikinas dar nebuvo pasikeitęs pažymėjimo į galiojantį dešimt metų, tačiau toks neblaivumas šiuo metu jam jau yra leistinas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Reidui artėjant pabaigos link į reido vietą atvažiavo dar vienas panevėžietis, kurį patį nustebino alkoholio matuoklio parodymai.

Vyras neperžengė jam leistinos normos ir įpūtė 0,09 promilės.

Panevėžietis neslėpė, kad išvakarėse žiūrėjo krepšinį ir mėgavosi alumi. Pasirašęs į alkoholio matuoklio žurnalą jis galėjo nevaržomai tęsti savo kelionę.

Iš viso reido metu buvo patikrinta per tris šimtus transporto priemonių. Jokių kitų pažeidimų užfiksuota nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai