Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 11

Šarvuotas limuzinas iš arčiau: nuo kokių šūvių ir virusų apsaugoti valstybės vadovai?

Informacija apie šarvuotų automobilių galimybes – slapta. Ja nesidalija nei JAV Slaptoji tarnyba, nei Lietuvos Vadovybės apsaugos departamentas, nei policija. Praskleiskime paslapties šydą, pažvelkime į informaciją, kuri buvo paskelbta tuo metu, kai NATO viršūnių susitikimas Lietuvoje dar nebuvo planuojamas.
Šarvuota „Audi A8 Security“
Šarvuota „Audi A8 Security“ / V.Pilkausko nuotr.

Vos prieš keletą metų 15min žurnalistui teko iš arti matyti ir netgi sėdėti šarvuotame limuzine „Audi A8 Security“. Jį įsigijo viena Lietuvos logistikos įmonė aukšto rango svečių pervežimui. Kokius svečius ji vežiojo ir vežioja, 15min neturi galimybės patikrinti. Tačiau yra žinoma, kad dalis Lietuvoje parduotų šarvuotų „Audi“ išnuomotos klientams Ukrainoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: : Didžiausias iš mersedesų: Vytauto Landsbergio „Mercedes Benz“ garsėjo ne tik šarvais

Šarvuotą automobilį į Lietuvą atvežusi įmonė „Juta“ tąkart informavo, kad tai – aukščiausius saugumo standartus visoje Rytų Europoje atitinkantis limuzinas. Tad galima teigti, kad daugybė NATO viršūnių susitikimo metu po Vilnių valstybių vadovus vežiojančių „šarvuočių“ – labai panašūs, pasižymintys tomis pačiomis savybėmis.

Pridursiu – visi automobilių gamintojai atsisakė suteikti informacijos, kokių modelių ir komplektacijų limuzinais Vilniuje vežiojami NATO delegacijos nariai. Vienintelė oficiali informacija apie 350 automobilių, skirtų NATO renginiui, yra čia.

Pažvelkime į šarvuotą „Audi A8 Security“ įdėmiau. Iš tiesų, nežinodamas nepasakytum, kad tai – tvirtovė ant ratų. Tiesiog prailgintas A8 variantas. Šis šarvuočio ir limuzino hibridas sveria 4 tonas.

TAIP PAT SKAITYKITE: JAV prezidento tvirtovė ant ratų „The Beast“, sverianti 7 tonas

Limuzine įrengta netgi autonominė elektros, deguonies tiekimo sistema bei pirotechninė evakuacijos sistema, išsprogdinanti durų vyrius pavojaus atveju.

Kiek tokių automobilių parduota Lietuvoje ir kokia jų kaina?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus