Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
13:23

Sekmadienį dalyje Lietuvos savivaldybių – nemokamas viešasis transportas ir pilni traukinių vagonai

Sekmadienį, rugsėjo 22-ą dieną, bus minima Tarptautinė diena be automobilio, kurios metu gyventojai kviečiami palikti automobilius ir kelionėms rinktis alternatyvius būdus. Šia proga aštuonios savivaldybės žada išskirtinį nemokamą viešąjį transportą, o važiuosiantys traukiniu galės džiaugtis 90 proc. nuolaida.
Autobusas Vilniuje
Autobusas Vilniuje / SĮ „Susisiekimo paslaugos“ nuotr.

Pagal Susisiekimo ministerijos pateiktus duomenis, sekmadienį nemokamą transportą žada Jonavos rajono, Kauno miesto, Marijampolės, Panevėžio miesto, Šakių rajono, Šiaulių miesto ir Vilniaus miesto savivaldybės. Birštono gyventojai ir svečiai galės nemokamai keliauti keleiviniu keltu „Birštonas“ iš vieno Nemuno kranto į kitą.

Kadangi Tarptautinė diena be automobilio yra paskutinė Tarptautinės iniciatyvos – Europos judumo savaitės diena, Utenoje ir Akmenėje nemokamam transportui buvo pasirinktos kitos dienos, kuriomis savivaldybėje yra didesnis keliaujančių kiekis. Akmenės rajono savivaldybėje nemokamai važiuoti vietinio (priemiestinio) susisiekimo nr. 78 maršrutu buvo galima rugsėjo 16 d., o visoje Utenos rajono savivaldybėje – rugsėjo 20 d.

Susisiekimo ministerija primena, kad net trečdalyje Lietuvos savivaldybių nemokamas transportas yra užtikrinamas kasdien.

Vilniuje „JUDU“ (SĮ „Susisiekimo paslaugos“) viešojo transporto eismo valdymo inžinierė Diana Pargalgauskaitė teigia, jog sostinėje į gatves sekmadienį išvažiuos daugiau autobusų:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas