Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 11 /22:28

Pūga, kokios šiemet dar nebuvo: keliuose judėjimas iki 30 km/val., autobusai neužvažiuoja į kalnus

Kaip ir žadėjo sinoptikai, sekmadienio popietę vidurio ir rytų Lietuvoje iš dangaus pliūptelėjo sniego audra, pasipylė avarijos. Sostinės gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“ guodžia, kad snigti nustoti turėtų tik ryte.

Dalinkitės vaizdais ir komentarais gazas@15min.lt.

Pūga daugelyje Lietuvos rajonų, remiantis skaitytojų komentarais, prasidėjo apie 14–15 val. O vakare visai įsismarkavo.

VIDEO: Sostinės stoties rajone dėl snygio stoja eismas, troleibusams padeda spec. tarnybos

„Važiavau iš Kauno į Vilnių. Pakeliui apie 15 val. sutikau tik vieną barstytuvą. Vilniaus kryptimi nebuvo nė vieno“, – skundėsi skaitytojas Paulius.

Jam antrino vilkiko vairuotojas E.M. Jis pastebėjo, kad automagistralėje, esant tokioms sudėtingoms eismo sąlygoms, kelininkai pradėjo naudoti laikinus greičio ribojimo ženklus. Jais maksimalus leistinas greitis buvo mažinamas iki 90 km/val., o ties Vilniumi ir iki 80 km/val.

„Tokia pūga, kad ir kelininkai nepadės – dievulis drebia sniego košę nesustodamas“, – antrino vairuotoja Rasa. Ji pastebėjo, kad, nepaisant langų šildymo, prie valytuvų vis tiek prišalo didžiuliai ledo gabalai, kurie trukdė kokybiškai nuvalyti priekinį stiklą. Todėl teko stoti kelis kartus ir numti ledą rankomis.

Vilnietis Vytautas S. pasiguodė, kad vakarop bandė nuvažiuoti iki Vilniaus oro uosto:

„Ant kelio tokia košė, kad vairuotojai juda vos 30 km/val. Jei taip snigs ir rytoj, laukia labai komplikuotas rytas.“

Iš Utenos į Vilnių važiavęs, neparašęs vardo, skaitytojas pranešė, kad iš karto prasidėjo avarijos. Vieną jis matė ties Riešės sankryža, o kitą – M.Lietuvio gatvėje miške.

„Atrodo, kad vairuotojai sniego nematę, tad slidinėja kaip ant ledo“, – pastebėjo.

VIDEO: Eismo sąlygos ypač sudėtingos: dėl pažliugusio sniego automobilių kolonos juda vos 30-40 km/val. greičiu

„Kelias Batoro gatve link Naujosios Vilnios. Visai nevalyta ir nė vieno valytuvo nesutikau. Nuo senamiesčio iki Pavilnio važiavau valandą, mašinos ratai buvo nuolatiniame prasisukime, nors padangos geros ir visiškai naujos. Galėjau bet kada sustoti, nes pakeliui stovėjo su avariniais mašinos ir vilkikai. Bijojau, kad namų nepasieksiu. Drebėjo rankos, kojos, ašaros pačios iš streso riedėjo. Buvo baisu tokiomis baisiomis sąlygom važiuoti su nuolat prasisukančiais ratais. Važiavau, kol pasisukus iš Džiaugsmo gatvės į Bizausko gatvę pradėjau klimpti, mašina ant kalno užvažiuot nenorėjo ir galiausiai Stasio Šilingo gatvėje atsitrenkiau į pusnį, vietoj kurios turėjo būti kelias, bet jo tiesiog nebuvo“, – redakcijai rašė skaitytoja Sigita.

VIDEO: Vilniuje Batoro gatve link Naujosios Vilnios – itin sudėtingos vairavimo sąlygos

Sostinės centre strigo viešojo transporto eismas – autobusai sunkiai pajudėjo iš vietos. Liudininkai skelbia, kad į didesnius Vilniaus kalnus visuomeninis transportas tiesiog neužvažiuoja.

15min žurnalistai, išvažiavę į Vilniaus gatves sekmadienio vakarą, patvirtino, kad padėtis labai sudėtinga, slidinėja daugybė automobilių.

VIDEO: Perspėja būti atsargiems kelyje: plikledis, provėžos ir šlapias sniegas kelia pavojų net patyrusiems vairuotojams

15min rubrikos GAZAS redaktorius Žilvinas Pekarskas tokiomis sąlygomis pataria stengtis važiuoti tolygiai ir nedaryti staigių judesių vairu. Ir dėl to, kad kiti eismo dalyviai galėtų nuspėti jūsų veiksmus (švelnus stabdymas, iš anksto rodomi posūkių signalai), ir dėl to, kad, per smarkiai pasukus vairą, automobilio priekiniai ratai slys sniego koše.

„Manevruokite švelniai, pasukę vairą sekundę luktelėkite, įvertinkite sukibimą Jei makaluosite vairu kairėn–dešinėn, sukelsite chaosą, o automobilis taps nevaldomas“, – sakė 15min žurnalistas ir pabrėžė dar vieną labai svarbią eismo saugumo sąlygą tokiomis aplinkybėmis – matomumą. Tik geras matomumas leis vairuotojui tinkamai įvertinti situaciją ir saugiai pasiekti kelionės tikslą. Todėl, prieš pradedant kelionę, būtina nuvalyti visus langus, o ne tik priekinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas