Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojas: kodėl patvoryje „dulka“ nauji troleibusai?

Vilniečiai labai akylai stebi sostinės viešojo transporto judėjimą ir atsinaujinimą. Pro jų akis nepraslysta net menkiausi pokyčiai.

15min skaitytojas susirūpino: kodėl kiek anksčiau jo nufotografuoti beveik 30 naujų troleibusų dulka 2-ajame Vilniaus troleibusų parke?

„Kodėl tuo metu toks pat skaičius metalo laužo laukiančių senienų veža tūkstančius vilniečių? Ar įmonė gali tiksliai ir sąžiningai įvardinti to priežastį? Ar troleibusai laukia tam tikros progos prieš rinkimus, ar tai yra techninės VVT nekompetencijos priežastys?“, – nesirenka žodžių skaitytojas. Bet ar yra pagrindo nerimauti?

Iki metų pabaigos Vilniaus gatvėmis važiuos 55 nauji troleibusai...

VVT: naujieji troleibusai keičia senus modelius, bet ne viskas iš karto

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Gintarė Žalytė-Štarienė džiaugiasi, kad skaitytojai domisi viešojo transporto atsinaujinimu. Ji paaiškino, kad šiose nuotraukose užfiksuoti troleibusai yra pakeliui į gatves:

„Pirmieji 20 naujų troleibusų į Vilniaus gatves išriedėjo rugpjūtį. Naujieji troleibusai senuosius „Škoda 14 Tr“ modelius keičia palaipsniui. Remiantis sutartimi su gamintoju, kas savaitę į Vilnių atvežama po 4-5 troleibusus. Sumontavus keleivių informavimo ir saugos sistemas, atlikus privalomas registracijas ir atikus kalibravimo procedūras jie išleidžiami į gatves.

Šiuo metu eksploatacijai jau beveik paruošta 15 troleibusų. Dar 17 troleibusų šiuo metu yra ruošiami, jie keleivius pradės vežti lapkritį. Būtent šiuos troleibusus ir užfiksavo skaitytojas. Planuojama, kad iki šių metų pabaigos Vilniaus gatvėse važiuos jau 55 nauji „Škoda 32 Tr“ troleibusai.

Į gatves kitų metų kovą išriedėjus paskutiniams naujai įsigytiems troleibusams (tuomet sostinės gatvėse kursuos jau 91 naujas troleibusas), Vilniuje vis dar kursuos kiek daugiau nei 70 senų troleibusų, tačiau bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ planuose numatytas ir tolimesnis šių transporto priemonių parko atnaujinimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento