Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sostinės Pilaitės ir Zujūnų rajonai turi naują galvos skausmą: spūstys prasideda anksčiau

Vilniaus Pilaitės ir Zujunų rajonų gyventojai turi naują temą – Pilaitės pr. – Čekoniškių g. jungties rekonstrukciją.
Kelio remontas Pilaitės prospekte sukėlė spūstis
Kelio remontas Pilaitės prospekte sukėlė spūstis / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Šioje vietoje pastaraisiais metais pridygo ne tik namų, bet ir prekybos centrų: jau seniau veikusiam „Moki Veži“ kompaniją palaiko naujas RIMI, „Norfa“. Be to, čia įrengta dar ir stambiagabaričių atliekų aikštelė, prie kurios rytais nusidriekia eilės. Žodžiu, eismas rytais čia labai intensyvus.

Ypač turint mintyje, kad Pilaitės prospektas dar prieš 8 val. ryto ima kimštis, nes Zujūnų, Pilaitės ir kitų aplinkinių rajonų gyventojai pajuda į mokyklas, darželius, universitetus ir darbus.

Todėl gatvės rekonstukcija ties naujuoju RIMI sukėlė nemažas aistras šios savaitės pradžioje. Eismas čia nukreipiamas iš dviejų juostų į vieną, todėl srautus reguliavo laikinas šviesoforas. Jis ir tapo gyventojų emocijų taikiniu, nes pradėjo formuotis spūstys. Pasak pilaitiškių, kartais net nuo PC „Pupa“ iki „Moki Veži“.

„Siūlau visiems stovint kamštyje užregistruoti per programėlę Tvarkau Vilnių šitą protu nesuvokiamą nesąmonę! Vieną iš pagrindinių miesto gatvių uždarė be jokio įspėjimo! Jau nekalbu apie darbu eigą, kai tą trumpą atkarpą kasa jau pusę metų ir nesimato jokio progreso“, – piktinasi Pilaitės gyventojas Deimantas šio rajono FB grupėje. Kiti gyventojai svarstė, kad tokius strateginius darbus reikėtų atlikti vasarą, kai dauguma vilniečių atostogauja, o mokyklose nevyksta pamokos.

Dar kiti komentrai santūresni: jei valdžia remontuoja kelius – blogai. Jei neremontuoja – irgi blogai?

Ketvirtadienio rytą 15min žurnalistas apsilankė šiame ruože. Eismą reguliavo jau nebe šviesoforai, o du reguliuotojai. Nors spūstys tikrai formavosi į abi puses, ypatingos tragedijos nebuvo – automobiliai pamažu judėjo ir iš Vilniaus, ir atgal į sostinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas