Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vakarų Lietuvą per naktį užklojo pusnys: eismas stojo, gyventojų prašoma pagalbos

Vakarų Lietuvoje antradienio rytą keliuose dėl stipraus snygio vairuotojų laukė stiprus išbandymas: eismas didžiojoje dalyje gatvių tiesiog stojo. Vairuotojai teigė į darbus važiavę ir valandą, ir dvi. Tuo metu rajonų merai prašė gyventojų kantrybės.
Spūstyse paskendusi Klaipėda
Snygis Klaipėdoje / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

Antradienio rytą po nakties keliuose laukė rimti išbandymai. Žmonės pasakojo strigę jau kiemuose: negalėjo išvažiuoti pro pusnis.

Į darbus Klaipėdos mieste žmonės vyko ir valandą, ir dvi.

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius teigė, kad Kretingos komunalininko ir Kelių priežiūros darbuotojai intensyviai dirba nuo ankstyvo ryto, į pagalbą pasitelkiama ir papildoma technika, tačiau situaciją sunkina vis prasidedantis naujas snygis ir pūgos.

„Sudėtingiausia situacija šiuo metu rajone kaimiškosiose vietovėse ir atokiau esančiose keliuose. Todėl pirmiausia noriu paprašyti pagalbos pačių gyventojų. Jei susiduriate su sunkiai pravažiuojamais ar nepravažiuojamais keliais, pirmiausiai ir nedelsiant kreipkitės į savo seniūnus. Jie greičiausiai gali sureaguoti bei jums padėti“, – skelbė rajono meras.

Tuo metu Neringos savivaldybė susiduria su rimtais iššūkiais – sugedo vienintelis rajono turimas barstytuvas. Užpustytas gatves bandoma valyti smulkiąja technika, todėl gyventojų prašoma ir kantrybės, ir atidumo, ir, jei įmanoma, atsisakyti kelionių.

Meteorologų duomenimis, naktį irgi pasnigo visoje šalyje. Remiantis antradienio ryto duomenimis, dalyje rytinių rajonų sniego danga jau yra pasiekusi 20 cm ribą. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė LRT radijui sakė, kad Švenčionių rajone išmatuota 21 cm sniego danga, Ukmergėje – 20 cm. Vakariniuose rajonuose prisnigo iki 10 cm.

Sudėtingos eismo sąlygos

Kelių direkcija antradienio rytą pranešė, kad beveik visoje Lietuvos teritorijoje eismo sąlygas sunkina snygis, Ariogalos ir Kaišiadorių rajonų keliuose vietomis susiformavęs plikledis.

Magistralinių ir intensyviausių krašto kelių dangos daugiausia šlapios, padengtos pažliugusio arba puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 cm., provėžotos, slidžios.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoninių kelių dangos provėžotos, daug kur padengtos prispausto, pažliugusio arba puraus sniego sluoksniu, kuris kai kur siekia iki 20 cm, slidžios.

VIDEO: Patarimai vairuojantiems per pūgą: pataria Gazas.lt redaktorius
VIDEO: Kelininkai paaiškina: kodėl nevalomi keliai, kai sninga?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas