Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Storėjant amerikiečiams didėja ir daužymo testuose naudojamos lėlės

Automobilių daužymo testuose bandoma ne tik pažiūrėti, kurios automobilio dalys yra atsparesnės smūgiams. Neatsiejamas daužymų siekis – suprasti, kokius sužeidimus gali patirti vairuotojas ir keleiviai konkrečiame modelyje. Tai išsiaiškinti tampa vis sunkiau, kai žmonės darosi vis labiau nutukę, o bandymuose naudojamos lėlės išlieka tokio pačio dydžio kaip ir prieš kelis dešimtmečius.
Įprasto dydžio ir nutukęs manekenas
Įprasto dydžio ir nutukęs manekenas

Padėtį ėmėsi taisyti viena JAV įmonė, kuri pradėjo gaminti alternatyvias, daužymo testams skirtas lėles. Vienas lėlės prototipas – antsvorį turinti 70 metų moteris, kuri sveria 124 kilogramus.

Automobilių saugos specialistai pabrėžia, kad šiais laikais vis daugiau ne tik amerikiečių, bet ir kitų šalių gyventojų yra nutukę arba bent jau turi antsvorio. Jų teigimu, tai gerokai sujaukia kortas bandant išsiaiškinti, kokius pažeidimus ir traumas avarijoje gali patirti antsvorio turintys ir neturintys asmenys.

Specialistų teigimu, antsvorio turintys ir nutukę žmonės avarijose patiria gerokai daugiau apatinių kūno dalių sužalojimų. Su įprasto svorio manekenu šių sužeidimų pastebėti yra neįmanoma.

„Nutukusių“ manekenų kūrėjai taip pat teigia, kad, palyginti 1970 metus ir dabar, vidutinis amerikietis vyras sveria 9,5, o moteris – 9 kilogramais daugiau nei seniau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas