Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbiausia eismo taisyklė – tarpusavio pagarba ir supratingumas

Eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir supratimu – tai yra vienas pirmųjų punktų Kelių eismo taisyklėse. Tačiau jos aktualios ne visiems vairuotojams.
Antradienio vakaro avarija prie Žaliojo tilto Vilniuje
Antradienio vakaro avarija prie Žaliojo tilto Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjusį antradienį Vilniuje įvykusi avarija įrodo, kad vairuotojai ne visada yra linkę laikytis šios itin svarbios eismo taisyklės.

Įvykis, atrodo, elementarus: viena eismo juosta važiavo lengvasis automobilis, kita – autobusas. Ir abu suko į kairę pusę sankryžoje prie Žaliojo tilto – tą darė iš tam tinkamų eismo juostų. Tačiau BMW automobilis kliudė autobusą.

Nors iš įvykio nuotraukų įvardyti kaltininką sudėtinga, o to daryti vietoje nesiėmė ir policijos pareigūnai, nuspėti, kad abiejų transporto priemonių vairuotojai neatsižvelgė į kitų eismo dalyvių interesus, nesudėtinga.

Autobusams dėl jų gabaritų manevravimas miestuose yra sudėtingas ir kartais jie fiziškai „netelpa“ į vieną eismo juostą bei užima daugiau erdvės. Šioje vietoje autobusas kaip tik užėmė daugiau nei vieną eismo juostą, o lengvojo automobilio vairuotojas, pamatęs tarpą, greičiausiai pagalvojo tilpsiantis į jį. Tačiau tamsiu paros metu ir lyjant sunku įvertinti ne tik eismo juostas, bet ir atstumus, tad BMW „netilpo“ pusėje eismo juostos ir įsirėžė į autobuso šoną. Arba autobuso vairuotojas, nesitikėjęs tokioje vietoje sutikti kliūtį, tiesiog užtvėrė kelią lengvajam automobiliui.

Kadangi greitis buvo nedidelis, žmonės avarijoje nenukentėjo, tačiau dėl tokio menkniekio sutriko eismas Žaliojo tilto prieigose – aplinkinėse gatvėse akimirksniu susiformavo spūstys, nes eismo įvykio dalyviai užėmė dvi eismo juostas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai