Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tempiant priekabą, būtina teisingai paskirstyti svorį

Automobiliui, tempiančiam priekabą, itin svarbus jos svorio paskirstymas. Neteisingai užkrovus svorį ant priekabos, automobilis tampa kur kas sunkiau valdomas ir jo rizika patirti avariją – gerokai aukštesnė nei to, kurio priekaboje svoris paskirstytas teisingai.
Avarija Panevėžio rajone
Avarija Panevėžio rajone

Pirmadienį Panevėžio rajone įvyko avarija, kurioje žmonės nenukentėjo, tačiau moralinė žala – itin didelė. „Subaru Legacy“, tempęs priekabą su ant jos užkeltu „Žiguli“, nuslydo nuo kelio – japoniškas automobilis liko kyboti ant skardžio, o „Žiguli“ virto.

Suknežintas automobilis buvo įsigytas kaip kolekcinis eksponatas ir gabenamas iš Rygos į Vilnių. Jo būklė iki avarijos buvo labai gera – toks „Žiguli“ gali kainuoti daugiau nei tūkstantį eurų. Tačiau virtimo metu buvo suknežintas automobilio kėbulas, o langai išdužo, tad dabar rusiškas automobilis tinkamas tik detalėms.

VIDEO: Panevėžio rajone apvirto priekaba su senu „žiguliuku“

Tiksli avarijos priežastis nežinoma, tačiau kelis akivaizdžius variantus numanyti galima.

Vienas jų – padangos. Tiek tempiančiojo automobilio, tiek priekabos. Jeigu kelyje pasitaikė ledu padengta atkarpa, kas tokiomis oro sąlygomis yra normalu, tik geros padangos ir vairuotojo įgūdžiai gali išgelbėti nuo avarijos. Tačiau net ir geriausias vairuotojas nesuvaldys 70-80 km/val. greičiu važiuojančio automobilio per plikledį, jeigu ant jo sumontuotos stipriai nudėvėtos ar nekokybiškos padangos. Padangos svarbios ir priekabai, tačiau jomis rūpinamasi dar rečiau.

Kita įmanoma avarijos priežastis – prastas svorio paskirstymas priekaboje. Šią klaidą daro daug nepatyrusių priekabų naudotojų – kad ir koks ant jos būtų užkeltas svoris, didžioji jo dalis turi tekti priekabos priekinei daliai, kuo arčiau tempiančiojo automobilio. Kas nutinka, kai svoris paskirstomas neteisingai, pavaizduota vaizdo siužete žemiau.

VIDEO: Priekabos svorio paskirstymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai