Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragiška „Tesla“ avarija: užsidegė elektromobilis, žuvo 4 žmonės

Elektromobilių saugumo klausimai – jautri tema. Vėl iš naujo apie tai diskutuoti paskatino „Tesla“ avarija, įvykusi šalia Nojro (Prancūzija). Avarijos metu žuvo vairuotojas ir 3 keleiviai, dirbę restorane, netoli Melle komunos, praneša AFP.
Tesla Model 3
Asociatyvinė nuotr. / Gamintojo nuotr.

Vakarų Prancūzijoje šeštadienį žuvo keturi žmonės, kai dėl dar nenustatytų priežasčių užsidegė elektromobilis „Tesla“, sekmadienį pranešė šios šalies prokurorai.

Pasak policijai artimo šaltinio, avarija įvyko už Niorto miesto ribų.

„Buvo pradėtas tyrimas, siekiant nustatyti mirtinos avarijos priežastis ir aplinkybes. Jo metu bus paprašyta ištirti transporto priemonę“, – agentūrai Agence France-Presse sakė vietos teisėjas.

Kodėl užsidegė „Tesla“?

Pirminiais duomenimis, automobilis lėlė dideliu greičiu ir rėžėsi į kelis kelio ženklus. Vaizdo įrašą galite rasti čia, CBS svetainėje.

Į įvykio vietą atvykus gelbėtojams, visi keleiviai jau buvo mirę, pranešė policija.

Svarstomos įvairios versijos. Tačiau akivaizdu, kad elektromobilis užsidegė dėl avarijos. Tikėtina, kad smūgio metu buvo pažeista baterija.

„Tesla“ saugumo problemos

Kompanija „Tesla“, kurią įkūrė milijardierius generalinis direktorius Elonas Muskas, dažnai susiduria su saugos problemomis.

Balandžio mėnesį automobilių gamintojas pasiekė teisinį susitarimą su inžinieriaus, žuvusio 2018 m. Silicio slėnyje, šeima. Tąkart galimai dėl autopiloto klaidos sudužo „Tesla Model X“, atsitrenkusi į betono atitvarą.

Pasak JAV transporto reguliavimo institucijų, gruodį „Tesla“ dėl galimų rizikų, susijusių su autopiloto funkcija, Jungtinėse Valstijose atšaukė 2 mln. automobilių, kad atnaujintų programinę įrangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant