Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus apylinkėse judės karinė technika: kaip elgtis vairuotojams

Lietuvos kariuomenė informavo, kad nuo rugpjūčio 28 d. iki rugsėjo 4 d. Vilniaus bei Švenčionių rajonų savivaldybėse judės karinė technika.
Kovinio šaudymo pratybos Pabradėje
Kovinio šaudymo pratybos Pabradėje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus rajono teritorija iki rugsėjo 4 d. važinės Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono Štabo kuopos Žvalgybos būrio karinė technika.

Kariai bus su ginklais, šaunamosios ir pirotechninės imitacinės priemonės bei karinės inžinerinės priemonės nebus naudojamos. Žemės kasimo darbai nebus vykdomi.

Kaip elgtis, sutikus karinės technikos koloną

Pagal Kelių eismo taisykles (KET), vairuotojai privalo duoti kelią transporto priemonėms su specialiais (mėlynos ir raudonos spalvų) švyturėliais.

Karines kolonas dažniausiai lydi karo policijos automobilai. Kelių eismo taisyklės (KET) numato, kad koloną reikia praleisti, jei ji atvažiuoja iš priekio. Pasivijus karinės technikos koloną reikia žiūrėti, ar lydintis automobilis leidžia ją aplenkti. Jei jis blokuoja manevrą, reikėtų ramiai važiuoti iš paskos.

Kitaip tariant, transporto priemonių, kurias lydi specialiosios transporto priemonės su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais, naudojasi pirmenybe, jeigu nepakenks eismo saugumui. Ir tik tada, kai įsitikina, kad joms duodamas kelias.

Todėl automobilių vairuotojų visuomet ir prašoma būti budriais bei dėmesingais – kad deramai įvertintų situaciją ir netaptų kliūtimi didelei kolonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas