Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje po audros pavojingai pakibo tiltas, susidarė spūstys

Vilniaus policija praneša, kad tiltą apgadino uraganinis vėjas ir stipri liūtis. Savivaldybė informuoja, kad tiltas per Mūrinės Vokės tvenkinį uždaromas dėl saugumo.

Daugiau naujienų apie automobilius – rubrikoje GAZAS.lt

Pasviro tiltas, formuojasi spūstys

Pasviręs tiltas yra Vilniaus pakraštyje, ties Mūrinės Vokės tvenkiniu, Lentvario g. 33. Važiuoti pro šią vietą nerekomenduojama, formuojasi spūstys.

Ši transporto arterija – itin aktuali nemažai daliai gyventojų, iš Vilniaus po darbo grįžtančių į Naująjį Lentvarį, Kalvų slėnį, Sakalų kalvas, Panerių kalvas ir kitus naujus privačių namų rajonus Lentvario pusėje.

Tiesa, dalis vietos gyventojų neslepia nepasitenkinimo ne tik organizuojama eismo tvarka per tiltą, bet ir tuo, kad per jį važinėja sunkiasvoriai automobiliai, nors maksimali masė ribojama ties 3,5 tonos. Šioje vietoje taip pat stovi greitį iki 30 km/val. ribojantis ženklas, o pirmumą važiuoti per tiltą turi nuo Lentvario atvažiuojantys automobiliai.

Grįžtant vilniečiams iš darbo, spūstis susiformuoja būtent nuo miesto („Regitros“, „Tuvlitos“) pusės.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris informavo, kad antradienio popietę eismą įvykio vietoje ėmėsi reguliuoti pareigūnai. Teigiama, kad pradžioje policija kai kuriuos vairuotojus dar praleido, bet netrukus žadama eismą uždaryti visiškai.

Atvaizdai iš „Waze“ programėlės/Policijos blokpostas abiejuose tilto pusėse
Atvaizdai iš „Waze“ programėlės/Policijos blokpostas abiejuose tilto pusėse

Tuo pat metu buvo laukiama įmonės „Tiltuva“ specialistų, kad jie įvertintų padėtį ir galbūt imtųsi avarinės statinio būklės tvarkymo, tvirtinimo darbų.

O štai ir pirmasis filmuotas reportažas iš įvykio vietos:

Savivaldybės informacija: uždaromas eismas Lentvario gatve ties Mūrinės Vokės tiltu

Vilniaus savivaldybė patikslino, kad dėl per pastarąsias dvi paras iškritusio itin didelio kritulių kiekio, nustatyta grunto išplova po Lentvario gatvėje esančiu Mūrinės Vokės tvenkinio tiltu. Siekiant užtikrinti maksimalų eismo dalyvių saugumą, laikinai stabdomas visų transporto priemonių ir pėsčiųjų eismas šiuo tiltu bei nedelsiant imamasi situacijos likvidavimo darbų. Planuojama, kad eismas tiltu bus atnaujintas iki šios savaitės pabaigos.

Kaip keičiasi eismas pro Mūrinę Vokę

Kol eismas Mūrinės Vokės tvenkinio tiltu draudžiamas, automobilių vairuotojai turėtų rinktis alternatyvius maršrutus per Trakų Vokę arba Grigiškes.

Dėl įvestų eismo ribojimų laikinai keisis 62 ir 68 maršrutų trasos:

  • 62 maršruto autobusai, važiuodami iš Lazdynų link Žemųjų Panerių, neužsuks į Gurelius – apsisukę Mūrinės Vokės stotelėje autobusai toliau kelionę tęs įprasta trasa. Autobusai į Gurelius neužsuks ir važiuodami iš Žemųjų Panerių link Lazdynų, jie taip pat apsisuks prie tilto esančioje Mūrinės Vokės stotelėje.
  • 68 maršruto autobusai važiuodami iš Lazdynų įprasta trasa važiuos iki Gariūnų stotelės, o po to pakeista trasa suks į Savanorių pr., toliau važiuos Grigiškėse esančia Vilniaus g., toliau važiuos link Lentvario, užsuks į Gurelius. Iš ten autobusai ta pačia trasa važiuos pro Lentvarį į Grigiškes, toliau Savanorių pr. link Lazdynų, Gariūnų stotelėje grįžtant į įprastą trasą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi