Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 29 /16:55

Vilniuje į kovą su pūga metamos visos pajėgos, barstoma maksimali druskos koncentracija

Vilniečiai, o ir visa Lietuva dar nepamiršo praėjusią savaitę didžiojoje šalies dalyje siautėjusios pūgos. Tačiau kelininkai ir sinoptikai įspėja, kad žiema dar tik prasideda ir sniego bus. Vilniuje trečiadienio popietę sninga pakankamai intensyviai, tad gatves prižiūrinti „Grinda“ barsto maksimalią druskos koncentraciją.
VIDEO: Kelininkai įspėja nepamiršti budrumo, sinoptikai – kad sniego gali būti daug

„Šiandien dieną daug kur pasnigs, Rytų Lietuvoje vietomis smarkiai. Kai kur pustys. Vėjas besikeičiančios krypties, 6–11 m/s. Temperatūra 1–6 laipsniai šalčio, pajūryje apie 0“, – tokia orų prognoze trečiadienio rytą feisbuke pasidalijo Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT).

Antradienį sniegas užklupo pajūrį, Klaipėda vakarinio piko metu virto viena didele spūstimi.

„Trečiadienį ryte storiausia sniego danga buvo susidariusi vakariniuose ir šiaurės rytiniuose rajonuose. Ištisinė sniego danga nesusidariusi (arba žemės paviršius tik truputį padengtas sniegu) Pietvakarių Lietuvoje, taip pat Kauno ir Radviliškio apylinkėse.

Skaičiuojama, kad per šiandien dieną ir ketvirtadienio naktį daugiausia (iki 10–15 mm) kritulių iškris rytiniuose rajonuose. Taip pat, pasnigs ir pajūryje, maždaug iki 4–7 mm. Pažymėtina, jog 1 mm kritulių atitinka 1 cm storio puraus (sauso) sniego sluoksnį“, – prognozuoja sinoptikai.

Vilniaus gatves prižiūrinti „Grinda“ jau antradienį paskelbė, kad ruošiasi, ir paragino vairuotojus bei visus vilniečius pasiruošti.

„Orų stebėjimo programėlės rodo, kad iš pietų artėjančio ciklono pakraštys Vilnių kabins trečiadienį apie 10 val. Šiuo metu prognozuojama, kad snygis sostinėje didžiausią intensyvumą pasieks apie 14 val., nuo 16 val. susilpnės, tačiau tęsis iki ketvirtadienio paryčių. (...)

Prasidėjus snygiui, sniegą valysime verstuvais ir tirpinsime druska. Taip, iki pat ketvirtadienio paryčių“, – antradienį rašė „Grinda“.

Snigti Vilniuje po truputį pradėjo tuoj po vidurdienio. Ar sniego bus išties daug ir kokią tai įtaką darys eismui sostinės gatvėse, stebi 15min Gazo redaktorius Žilvinas Pekarskas.

VIDEO: Vilniuje siaučia pūga, „Grinda“ meta visas pajėgas į gatves

Trečiadienio rytą eismoinfo.lt duomenimis, sudėtingesnės eismo sąlygos buvo Vakarų Lietuvoje ir Rokiškio rajone, čia valstybinės reikšmės kelių dangos daug kur provėžotos, slidžios, Klaipėdos rajone vietomis plikledis.

Kitur šalyje šių kelių dangos daugiausia drėgnos, sausos. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai padengti suvažinėto sniego sluoksniu.

VIDEO: Kelininkai paaiškina: kodėl nevalomi keliai, kai sninga?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas