Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje pradedamas vienos svarbiausių gatvių remontas: laukia iššūkiai

Vilniuje pradedamas vienos svarbiausių miesto arterijų – Geležinio vilko gatvės remontas, antradienį pranešė savivaldybės įmonė „Grinda“. Vairuotojų lauks nemažai iššūkių.
Vilniuje pradedamas Geležinio vilko gatvės atkarpos remontas
Vilniuje pradedamas Geležinio vilko gatvės atkarpos remontas / „Grindos“ nuotr.

„Grinda“ primena, kad Geležinio vilko gatvė yra viena ilgiausių greitojo eismo gatvių Vilniuje, nuo Tūkstantmečio žiedo iki Molėtų plento besidriekianti net 11 km. Atskiros šios gatvės atkarpos jau buvo suremontuotos anksčiau, prieš kelerius metus, tačiau 2022 m. gatvių skenavimo duomenys nedviprasmiškai parodė, kad atėjo metas remontuoti ir 550 m atkarpą nuo Žalgirio g. iki Ozo g.

Ši gatvės atkarpa išsiskiria ir eismo intensyvumu – ja iš centrinės miesto dalies link Baltupių, Jeruzalės, Santariškių kiekvieną dieną pravažiuoja apie 25 tūkst. automobilių.

„Grindos“ nuotr./Vilniuje pradedamas Geležinio vilko gatvės atkarpos remontas
„Grindos“ nuotr./Vilniuje pradedamas Geležinio vilko gatvės atkarpos remontas

„Grinda“ praneša, kad planuodama darbus, turi atsižvelgti į šį didžiulį automobilių srautą, todėl remontą vykdys trimis etapais:

1. Kelio bortų keitimas. Betoniniai bortai visoje atkarpoje bus pakeisti į ilgaamžius granitinius. Šie darbai bus vykdomi dienomis, daugiausia pirmojoje dienos dalyje, iki prasidedant vakariniams eismo srautams.

Visų eismo dalyvių prašoma atidžiai stebėti kelio ženklus ir eismo situaciją: sunkiajai technikai dirbant pirmojoje eismo juostoje, gali susidaryti sudėtingos ar net avarinės situacijos.

2. Gatvės dangos frezavimas. Asfaltas bus keičiamas visu gatvės pločiu, todėl reikės „nugremžti“ visą važiuojamąją gatvės dalį. Tai būtina, siekiant atstatyti gatvės geometriją, užtikrinti nuolydžius geresniam lietaus vandens nutekėjimui ir pataisyti gilumines pažaidas.

Darbai bus vykdomi dienomis, iki prasidedant vakariniams eismo srautams.

3. Kelio dangos asfaltavimas. Šiuos darbus galima išskirti į 2 atskirus etapus – pirmiausia bus klojamas apatinis asfalto sluoksnis, o po to – naujas ištisinis viršutinės asfalto dangos sluoksnis. Siekiant kuo mažiau trikdyti eismą, šie darbai bus atliekami tamsiuoju paros metu.

„Grinda“ iš anksto įspėja, kad frezuos ir asfaltuos ilgomis atkarpomis, tad neišvengiamai bus dienų, kai tarp eismo juostų susidarys didelis aukščių skirtumas. Kol bus vykdomi šie darbai, šokinėti iš vienos eismo juostos į kitą bus sudėtinga.

Vairuotojams patariama gatvės remonto metu keliones planuoti su laiko atsarga, rinktis alternatyvius maršrutus Ukmergės ar Kalvarijų gatvėmis, stebėti kelio ženklus ir laikytis KET reikalavimų, kritiškai vertinti realią eismo situaciją ir rinktis tinkamą (saugų) greitį.

Geležinio Vilko gatvės remontą planuojama užbaigti iki rugpjūčio 31 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas