Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„ACE Logistics“ pradeda reguliarius krovinių gabenimus geležinkeliu iš Kinijos

Logistikos bendrovė „ACE Logistics“ pradeda reguliariai iš Kinijos į Lietuvą geležinkeliu vežti krovinius – antradienį į Vilnių atvyko pirmasis reguliaraus reiso traukinys, krovinius tiesiogiai iš Kinijos Xian stoties atgabenęs per 11 dienų.
Krovininiai vagonai
Krovininiai vagonai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„ACE Logistics“ teigimu, šis būdas yra greičiausias, norint gauti krovinius iš Kinijos geležinkeliu.

Įmonės Jūrų ir geležinkelio transporto padalinio vadovas Tomas Jankauskas sako, kad kroviniai bus gabenami du kartus per savaitę. Planuojama, kad ateityje šis traukinys atvyks per 8-9 dienas.

„Iš Kinijos krovinius geležinkeliu gabenti pradėjome prieš septynerius metus, bet anksčiau jie vykdavo per Lenkiją, o konteinerius su kroviniais Varšuvoje arba Lietuvos pasienyje perkraudavome į automobilines transporto priemones ir gabendavome į paskirstymo terminalą Vilniuje. Šis traukinys eliminuoja perkrovimo etapą, todėl taupo ir laiką, ir lėšas“, – pranešime sakė T.Jankauskas.

Pasak jo, su perkrovimu Lenkijoje įprastai kroviniai Vilnių pasiekdavo per dvi savaites.

Kroviniai gabenami taip vadinamuoju „naujuoju šilko keliu“, geležinkeliu jungiančiu Kiniją su Europa. Pilnų ir dalinių krovinių eksportą iš Kinijos įmonė vykdo per aštuonias pagrindines traukinių stotis.

Estijos logistikos ir transportavimo įmonių grupės „ACE Logistics Group“ Lietuvos padalinys „ACE Logistics“ krovinių vežimą geležinkeliais iš Kinijos pradėjo vykdyti 2013 metais, konsoliduotų krovinių gabenimo paslaugą įmonė teikia nuo 2014 metų.

„ACE Logistics“ apyvarta pernai didėjo 3 proc. iki 12,2 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas