Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Air Canada“ priklausantis „Boeing 737 MAX“ buvo priverstas netikėtai nutūpti dėl gedimo

„Air Canada“ lėktuvas „Boeing 737 MAX 8“, vykdęs skrydį iš JAV Arizonos valstijos į Monrealį, susidūrė su variklio problema ir buvo priverstas nusileisti Tusono mieste, penktadienį pranešė bendrovė.
„Air Canada“ lėktuvas „Boeing 737 MAX 8“
„Air Canada“ lėktuvas „Boeing 737 MAX 8“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lėktuvu skrido tik trys įgulos nariai.

„Air Canada“ prancūzų kalba išplatintame pranešime teigiama, kad netrukus po pakilimo gruodžio 22 dieną sistema „pateikė pranešimą apie variklio problemą ir pilotai, laikydamiesi tokioje situacijoje taikomos standartinės procedūros, nusprendė išjungti variklį“.

„Orlaivis buvo nukreiptas į Tusoną, kur jis nusileido kaip įprasta ir liko ten stovėti“, – pranešė „Air Canada“, nenurodydama gedimo pobūdžio.

Pasak belgų specialistų svetainės „Aviation24.be“, kuri pirmą kartą pranešė apie avarinį nusileidimą, gedimas įvyko dėl hidraulinio slėgio sumažėjimo kairiajame variklyje.

Kanados vyriausybė gruodžio viduryje paskelbė patvirtinusi „Boeing“ atliktus orlaivių „737 MAX“ pakeitimus. Minėto modelio orlaivius buvo uždrausta naudoti visame pasaulyje po dviejų mirtinų avarijų.

Visgi orlaiviui, kurį įsigijo Kanados oro linijos „Air Canada“, „Westjet“ ir „Sunwing“, dar nebuvo leista vykdyti komercinių skrydžių Kanados oro erdvėje.

JAV Federalinės aviacijos administracija (FAA) lapkričio viduryje pranešė vėl leidusi eksploatuoti orlaivius „Boeing 737 MAX“, tačiau prieš tai dar reikės atlikti keletą orlaivio sistemų pakeitimų.

Prieš dvi savaites Brazilijos aviakompanija „Gol“ pirmoji pasaulyje vėl pradėjo eksploatuoti „737 MAX“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas