Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 24

Apie NATO susitikimą Vilniuje skelbta prieš dvejus metus, apie oro uosto uždarymą – vos prieš savaitę: kodėl?

Beveik prieš dvejus metus buvo žinoma, kad aukščiausio lygio NATO vadovų susitikimas vyks Vilniuje, tačiau apie oro uosto uždarymą sostinėje visuomenė išgirdo tik prieš savaitę. Kodėl? Aviacijos ekspertė tai sieja su saugumo reikalavimais, bet primena, kad praėjusiais metais buvo kalbama, jog keliautojai tą dieną gali patirti nepatogumų. Susisiekimo ministerija sako, jog tik neseniai paaiškėjo reikalavimas, kad 30 kilometrų atstumu nuo „Litexpo“, kur vyks susitikimas, skrydžiai negalės būti vykdomi.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Patvirtinta, kad šiame susitikime Vilniuje liepos 11–12 d. dalyvaus Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Joe Bidenas, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, Prancūzijos vadovas Emmanuelis Macronas, Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ir kitų šalių lyderiai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas ir Volodymyras Zelenskis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas ir Volodymyras Zelenskis

Šaliai tai reiškia garbę bei atsakomybę, o gyventojai ir keliautojai tomis dienomis patirs nepatogumų. Vilniaus oro uoste skrydžiai nuo liepos 11 d. 12 valandos iki liepos 12 d. 14 valandos nebus vykdomi. Apie tai pranešta vos prieš savaitę – balandžio 14 d., o tai keliones iš anksto planuojantiems lietuviams sukėlė nepatogumų. Tiesa, bilietai į skrydžius, kurie neįvyks, vis dar yra pardavinėjami.

Kodėl apie oro uosto uždarymą paskelbta tik pastaruoju metu?

Susisiekimo ministerija komentare 15min teigė, kad nors apie NATO viršūnių susitikimą ir buvo žinoma, poreikis uždaryti skrydžius buvo identifikuotas tik dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas