Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ derasi su „Hyundai“ ir „Kia“ dėl autonominių automobilių gamybos

JAV technologijų milžinė „Apple“ artėja prie susitarimo dėl savo autonominių transporto priemonių gamybos bendradarbiaujant su Pietų Korėjos milžine „Hyundai“, o atitinkamas pranešimas gali būti padarytas jau šį mėnesį, praneša žiniasklaida.
Apple
Apple / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

CNBC televizijos pranešime, kuriame cituojami neįvardyti šaltiniai, teigiama, kad „Apple“ derasi su „Hyundai“ ir jos prekių ženklu „Kia“ dėl automobilių gamybos JAV Džordžijos valstijoje.

Tuo tarpu Pietų Korėjos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad „Apple“ ketina investuoti milijardinę suma į „Kia“ pagal sandorį, kuris galėtų būti paskelbtas vasario 17 dieną, ir kad įmonės planuoja nuo 2024 metų gaminti po 100 tūkst. transporto priemonių kasmet.

Nei viena bendrovė nepateikė komentarų apie pasirodžiusius pranešimus.

CNBC teigimu, sandoris dar nebaigtas, tačiau įmonės planuoja sukurti „Apple“ prekių ženklo autonominę elektrinę transporto priemonę, kuri bus gaminama „Kia“ surinkimo gamykloje Vest Pointe, Džordžijos valstijoje.

Pasak reportažo, „Apple“ pageidavo bendradarbiauti su kuria nors žinoma automobilių gamintoja, kuri leistų Kalifornijos technologijų milžinei valdyti programinę ir techninę įrangą, numatytą naudoti sukurtosiose transporto priemonėse.

Praėjusį mėnesį „Hyundai“ akcijų vertė šoktelėjo, rinkai sureagavus į pranešimus, kad bendrovė derasi su „Apple“.

„Hyundai“ teigė gavusi įvairių bendrovių prašymų bendradarbiauti dėl savaeigių elektromobilių, tačiau nepatvirtino derybų su „Apple“ fakto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas