Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atnaujintas pirmosios klasės vagonas: pasižvalgykite, kokie patogumai laukia keleivių

LTG grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ ką tik užbaigė keleivinio vagono salono atnaujinimo darbus: nuo šiol Vilnius–Klaipėda traukinio keleiviai gali keliauti itin patogiu pirmos klasės vagonu, jame veikia ir užkandžių savitarnos zona, rašoma „LTG Link“ pranešime spaudai.
Atnaujintas keleivinio vagono salonas
Atnaujintas keleivinio vagono salonas / LTG Link nuotr.

Traukinys, kursuojantis maršrutu Vilnius–Klaipėda, suformuotas iš keleivinių vagonų, nuo šiol turės ir šiuolaikiškai įrengtą pirmos klasės vagoną, jame numatyta 17 patogių kelionei ar darbui vietų, viena vieta įrengta keleiviui su neįgaliųjų vežimėliu.

Pirmos klasės sėdimos vietos pasižymi itin erdviomis ir patogiomis sėdynėmis, kurios gaminamos specialiai traukiniams, vykdantiems ilgesnius maršrutus. Sėdynių reguliuojamas atlošo pasvyrimo kampas leis keleiviui patogiai įsitaisyti ir paskirstyti kūno apkrovas, kad ilgesnės kelionės metu nesijaustų nuovargis.

Prie visų sėdimų vietų įrengti elektros lizdai, tad keleiviai galės krauti mobilius įrenginius visos kelionės metu. Kaip ir kitų traukinių pirmoje klasėje, šiame vagone yra tylos zona, todėl norint pakalbėti telefonu, dalyvauti nuotoliniame posėdyje, keleiviai galės tai daryti specialiai įrengtoje telefoninių pokalbių erdvėje. Pirmos klasės keleiviai bus vaišinami užkandžiais ir gėrimais, kaip ir keleiviai, keliaujantys pirma klase kituose traukiniuose. Šiame vagone veiks 5G interneto ryšys, kuris užtikrins geresnį wi-fi signalą.

Traukinyje šis vagonas bus įkabintas pirmu numeriu, todėl nebus praeinamas, tačiau į užkandžių savitarnos zoną pabendrauti ar pasimėgauti užkandžiais ir kava galės ateiti keleiviai ir iš kitų traukinio vagonų.

Traukinys su itin patogiu pirmos klasės keleiviniu vagonu kursuoja nuo pirmadienio iki šeštadienio iš Vilniaus į Klaipėdą 07:30 val., atgal vyksta 12:43 val., sekmadieniais į Klaipėdą iš Vilniaus išvyksta 12:00 val., iš Klaipėdos išvyksta 17:55 val.

„2026 metais sulauksime 15 naujų traukinių, kurie užtikrins naują, patogesnę kelionių kultūrą ir patirtį, bet ieškome sprendimų kaip atnaujinti ir šiandien kursuojančių traukinių parką, kad keliauti būtų dar patogiau. Vienas iš sprendimų – atnaujintas itin modernus vagonas, kuris labiausiai bus patogus norintiems kelionės metu netrukdomai ir patogiai dirbti“, – sako „LTG Link“ vadovė Kristina Meidė.

Bilietas pirmos klasės vagone kainuoja 28,80 Eur. Šiame traukinyje šių metų liepą buvo įvesta ir itin paklausi trečia klasė, kurios bilietas kainuoja vos 13,60 Eur, o pritaikius, pavyzdžiui, studento nuolaidą, kelionė į Klaipėdą kainuoja mažiau nei 7 Eur. Antros klasės bilieto kaina priklausomai nuo traukinio tipo kainuoja nuo 20,30 Eur. Tai yra keleivinių vagonų sąstatas, kuriame galima rinktis keliauti pirma, antra arba trečia klase.

„Norime suteikti kuo daugiau galimybių visiems, keliaujantiems tvariai ir saugiai, todėl mums svarbu pasiūlyti kiekvienam tinkamą pasirinkimą keliauti: vieniems keleiviams aktualus komfortas ir galimybė susikaupti dirbant, kitiems – patrauklesnė kaina, tad šiame traukinyje kiekvienas galės pasirinkti – keliauti pirma, antra ar trečia klase“, – sako Kristina Meidė.

Bilietus maršrutui Vilnius–Klaipėda naujame vagone jau galima pirkti internetu, mobiliojoje programėlėje, bilietomatuose irPerlo“ terminaluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?