Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atšauktas Londono Hitrou oro uoste liepos 26–27 dienomis planuotas streikas

Pagrindinio Didžiosios Britanijos tarptautinio oro uosto – Londono Hitrou – darbuotojų streikas, kurį buvo planuota surengti liepos 26–27 dienomis, buvo atšauktas, rašo britų leidinys „The Sun“, remdamasis profsąjungos pranešimu.
Londono Heathrow oro uostas
Londono Heathrow oro uostas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sprendimas atšaukti streiką buvo priimtas tam, kad Hitrou oro uosto darbuotojai galėtų balsuoti dėl oro uosto vadovybės pateikto naujo pasiūlymo dėl darbo užmokesčio didinimo.

Profsąjunga pareiškė, jog išsamesnės informacijos apie pateiktą pasiūlymą iki balsavimo neatskleis.

BBC duomenimis, oro uosto darbuotojams, kurie dirba tiesiogiai su klientais, buvo pasiūlyta per pustrečių metų padidinti darbo užmokestį 7,3 procento.

Tuo tarpu profsąjunga pažymėjo, jog sprendimas dėl streikų, kuriuos planuojama surengti rugpjūčio 5–6 ir 23–24 dienomis, bus priimtas tik po to, kai paaiškės balsavimo rezultatai.

Liepos 26–27 dienomis planuotame streike ketino dalyvauti daugiau kaip 4 tūkst. Hitrou oro uosto darbuotojų, įskaitant skrydžių vadovus, vairuotojus, inžinierius, apsaugininkus, ugniagesius ir kt.

Hitrou oro uosto vadovybės vertinimais, per tas dvi dienas oro uostas aptarnaus apie 500 tūkst. keleivių. Taigi darbuotojų streikas oro uoste būtų sukėlęs tikrą chaosą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas