Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Popiet audra ir toliau jaukia skrydžius: iš Frankfurto skridęs orlaivis nusprendė Vilniuje nesileisti

Sekmadienį prasidėjusi ir pirmadienio rytą besitęsianti audra Vilniuje sukėlė nepatogumų: dalis gyventojų liko be elektros, virto medžiai, atšaukiama dalis skrydžių. Audra neaplenkė ir kaimyninės Latvijos – iš Rygos į Vilnių nepakilo lėktuvas.
Lėktuvas
Lėktuvas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Audra Lėktuvas

Vilniaus oro uosto tinklalapyje matyti, kad buvo atšaukta keletas skrydžių.

08:25 val. nusileisti Lietuvoje iš Rygos turėjęs „Air Baltic“ lėktuvas iš Latvijos nė nepakilo.

„Dėl dabartinių oro sąlygų Rygos ir Vilniaus oro uoste mūsų skrydžių tvarkaraštis gali keistis. Prašome sekti savo skrydžio būklę“, – „Air Baltic“ oficialiame tinklalapyje informuojami keleiviai.

Rygos oro uosto tinklalapyje taip pat pasitinka įspėjanti žinutė: „Dėmesio! Dėl stipraus vėjo šiandien gali būti skrydžių tvarkaraščio pakeitimų. Raginame keleivius sekti naujausią informaciją!“

Rygos oro uosto tinklalapyje skelbiama, kad atšauktas skrydis ir į Helsinkį, yra vėluojančių skrydžių.

Iš Vilniaus į Rygą 9.10 turėjęs vykti skrydis taip pat atšauktas.

Atšauktas ir „Turkish Airlines“ skrydis iš Stambulo į Vilnių. Jis Lietuvą turėjo pasiekti 10:45 val.

Nuo ankstaus ryto lėktuvai, skrendantys tiek iš Vilniaus oro uosto, tiek iš Kauno oro uosto vėlavo.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį dėl audros Kaune nesileido ir į atsarginius oro uostus buvo nukreipti orlaiviai, kurie skrido iš Neapolio bei iš Jungtinėje Karalystėje esančio Lutono oro uosto. Kauno oro uoste taip pat pirmadienio rytą nesileido ir krovininis orlaivis, kuris nukreiptas į Varšuvą.

Tuo metu Vilniaus oro uostas skelbia, kad 08:45 val. turėjęs Lietuvoje leistis „Ryanair“ skrydis iš Korfu nukreiptas į Varšuvą, 09.25 val. Vilniuje nenusileido ir „Finnair“ lėktuvas – jis nukreiptas į Helsinkį. Pirmadienį sostinės oro uoste taip pat buvo iki popietės pavėlintas rytinis išvykimas į Berlyno oro uostą.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos IT produktų kūrėjas Liudas Baronas „Facebook“ grupėje „Orų entuziastai“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame jis užfiksavęs, kaip pirmadienį 11 val. Vilniaus oro uoste nesugebėjo nusileisti lėktuvas.

15.40 val. Vilniuje turėjęs leistis lėktuvas iš Frankfurto į Lietuvą neatskrido – skrydis atšauktas, rašoma Vilniaus oro uosto tinklalapyje.

„Orlaivio įgula, atvykstanti iš Frankfurto, priėmė sprendimą leistis Talino oro uoste. Galutinį sprendimą, kur leistis, turint visus reikiamus duomenis apie oro sąlygas atvykimo oro uoste, priima įgula“, – komentavo Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas.

„Iš esmės šiandien labai sudėtingos oro sąlygos, stiprus lietus, šoninis vėjas labiausiai paveikė būtent Vilniaus oro uoste planuotus skrydžius. Dalis skrydžių buvo paveikti ir Kauno oro uoste.

Matome, kad labai panašūs, o gal net didesni iššūkiai dėl blogų oro sąlygų paveikė ir Latvijos keliautojus – Rygos oro uoste.

Kalbant bendrai, pagrindinė rekomendacija keleiviams tokiais atvejais dėl galimų vėlavimų arba įvairių skrydžių laikų korekcijų – bendrauti su oro bendrovėmis, iš kurių keleiviai turi nusipirkę bilietus“, – 15min teigė T. Vasiliauskas.

Jis teigė, kad oro sąlygos gerėja, todėl skrydžiai turėtų vykti įprastai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas