Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrija pasiūlė nemokamas keliones viešuoju transportu, tačiau yra netikėta sąlyga

Austrija pasiūlė galimybę metus naudotis nemokamu viešuoju transportu išpildant netikėtą sąlygą – pasidarant tatuiruotę.
Traukinys Vienoje
Traukinys Vienoje / Shutterstock nuotr.

Norintiems nemokamai naudotis viešuoju transportu Austrijoje visus metus šią vasarą vykusiuose muzikos festivaliuose pasiūlyta pasidaryti tatuiruotę su užrašu „KlimaTicket“ – taip vadinama šalies visuomeninio transporto sistema, rašo euronews.com

Žaliųjų parlamento narė ir Austrijos klimato ministrė Leonore Gewesseler praėjusį ketvirtadienį buvo pastebėta reklamuojanti šią iniciatyvą Sankt Pelteno mieste vykusiame muzikos festivalyje „Frequency festival“.

123RF.com nuotr./Kelionė traukiniu
123RF.com nuotr./Kelionė traukiniu

Ji pasipuošė savo laikina tatuiruote su užrašu „Gewessler imasi iniciatyvos“, tvirtindama, kad ši akcija yra neproblematiška.

Tačiau tatuiruotė, skirta viešojo transporto bilietų sistemai, sulaukė kritikos iš kitų Austrijos parlamento narių ir socialinės žiniasklaidos vartotojų.

Sulaukė kritikos

Šią vasarą keliuose renginiuose buvo įrengtas tatuiruočių salonas su užrašu „Aktion geht unter die Haut“ (liet. „Veiksmas, kuris patenka po oda“).

Festivalių lankytojai buvo kviečiami pasidaryti tatuiruotę su užrašu „Klimaticket“ mainais į galimybę viešuoju transportu nemokamai naudotis vienerius metus.

Viešojo transporto bilietas, kurį galima naudoti visose viešojo transporto priemonėse, metams kainuoja 1095 eurus.

Tačiau socialinių tinklų vartotojai tokiam žingsniui negailėjo kritikos. Nemažai kritikų teigė, kad tokia akcija jaunimas skatinamas elgtis neatsakingai.

„Ar taip skatinamas pavyzdingas elgesys? Motyvuoti jaunimą darytis tatuiruotes?“ – klausė vienas „Instagram“ vartotojas.

Vartotojai taip pat negailėjo kritikos L.Gewesseler, kurią kaltino naudojantis „jaunų žmonių oda savo politinėms idėjoms reklamuoti“.

Austrijos laikraštis „Standard“ pasiūlymą pavadino „tvariai kvailu“, o „Salzburger Nachrichten“ – „nuogu cinizmu“.

Tačiau kritikuojama politikė vietos televizijos stočiai sakė, kad kampanija buvo „vykdoma labai kruopščiai“.

Ji tarsi užsiminė, kad festivalio lankytojai mažiau linkę būti neblaivūs dienos metu, sakydama, kad „tatuiruotės buvo daromos tik šviesiu paros metu“. Ji taip pat pabrėžė, kad tatuiruotės daromos tik vyresniems nei 18 metų asmenims.

Be to, politikė pridūrė, kad dauguma tatuiruotes pasidariusių žmonių jau turėjo tatuiruočių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas