Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savaitę nevyks traukinių eismas maršrutu Vilnius–Klaipėda: paaiškino priežastį

Nuo spalio 14 iki 20 dienos bus remontuojamas šimtą metų skaičiuojantis Taučių geležinkelio tiltas, todėl bus nutrauktas keleivinių ir krovininių traukinių eismas į Klaipėdą ir iš jos. LTG grupės bendrovė „LTG Infra“ žada darbus atlikti kuo greičiau bei išnaudoti visas galimybes, kad traukinių eismas būtų sustabdytas tik tiek, kiek reikia darbams atlikti, rašoma „LTG Infra“ pranešime spaudai.
LTG Link traukinys
LTG Link traukinys / Bendrovės nuotr.

Siekdama užtikrinti saugų keleivinių ir krovininių traukinių eismą per tiltą, esantį intensyviausiai naudojamos geležinkelio linijos Vilnius–Klaipėda ruože tarp Pavenčių ir Raudėnų, „LTG Infra“ suremontuos dar 1925 metais statytą ir į kultūros paveldo registrą įtrauktą Taučių geležinkelio tiltą. Atliekant suplanuotus remonto darbus, tiltas turės būti pakeltas, kad būtų pakeisti atraminiai guoliai ir išbetonuoti nauji atramos taškai guoliams, dėl to traukinių eismas šiuo ruožu bus sustabdytas.

Remonto darbų metu taip pat bus atliktas pabėgių keitimas, gelžbetoninių plokščių įrengimas, krantinių atramų fasado atnaujinimas, sankasos šlaitų ties krantinės atramomis sutvarkymas, prie tilto esančios upės vagos išvalymas bei sutvirtinimas ir kiti darbai, kurie leis tilto tarnavimo laiką pratęsti dar iki 50 metų.

Tvarkant geležinkelių infrastruktūrą visuomet stengiamasi darbus atlikti kuo greičiau bei išnaudoti visas galimybes, kad traukinių eismas būtų nutrauktas tik tiek, kiek jo reikia darbams atlikti.

Su įmone, atliekančia remonto darbus, Taučių geležinkelio tilto tvarkymas suplanuotas taip, kad darbai būtų atlikti per maksimaliai trumpą laiką ir tam užtikrinti būtų skirta tiek resursų, kiek jų reikia efektyviam darbų organizavimui ir vykdymui.

„Dėsime visas pastangas, kad remonto darbai būtų užbaigti kuo operatyviau ir traukinių eismas būtų kuo greičiau atnaujintas. Tam užtikrinti statybvietėje darbų metu bus skiriamas pakankamas technikos ir žmogiškųjų išteklių kiekis tinkamam ir kokybiškam darbų atlikimui“, – sakė rangovo „Leonhard Weiss Lietuva“ atstovas Michail Lipkin.

Spalio 14–20 dienomis sustabdžius keleivinių traukinių eismą maršrutu Vilnius–Klaipėda, bus sustabdytas ir bilietų pardavimas. Visą savaitę sutrumpintu maršrutu Vilnius–Šiauliai bus intensyvinamas eismas: traukiniai, priklausomai nuo savaitės dienos, važiuos nuo 6 iki 12 kartų per dieną, savaitgaliais numatyta daugiau reisųi. Šį rudenį ne tik dėl remonto, bet ir dėl elektrifikacijos darbų, planuojami pokyčiai keleivinių traukinių eisme maršrutais Vilnius–Klaipėda–Vilnius ir Radviliškis–Klaipėda–Radviliškis. Daugiau informacijos apie laikinus pakeitimus čia.

Krovinius į Klaipėdą gabenantys traukiniai dėl Taučių tilto remonto bus nukreipiami per Pagėgius. Tad spalio 14–20 dienomis geležinkeliu gabenami kroviniai pasieks uostamiestį, tačiau dėl mažesnio šios atšakos pralaidumo, tai gali užtrukti iki 24 val. ilgiau nei įprastai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas