Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl vakarienės su ministru Abu Dabyje gali tekti aiškintis ir VGTU mokslininkui

Skandalu virtusioje ministro Jaroslavo Narkevičiaus vakarienėje Abu Dabyje prie to paties stalo sėdėjo ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) mokslininkas Audrius Vaitkus, kuris vadovauja Kelių tyrimo institutui. Šis dalyvauja Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) konkursuose. Vakarienę Abu Dabyje apmokėjo, kaip jau rašė 15min, direkcija iš savo lėšų.
Audrius Vaitkus
Audrius Vaitkus / VGTU nuotr.

Dėl skandalu virtusios susisiekimo ministro komandiruotės į Jungtinių Arabų Emyratus ir vakarienės Abu Dabyje gali tekti aiškintis ne tik J.Narkevičiui, bet ir VGTU daktarui Audriui Vaitkui. Jis vadovauja universiteto Kelių tyrimo institutui, laiminčiam konkursus Kelių direkcijoje.

Laimi direkcijos konkursus

Būtent už direkcijos pinigus Abu Dabyje pietavo ne tik ministras, bet ir A.Vaitkus.

Pavyzdžiui, spalio 17 dieną VGTU laimėjo 50 tūkstančių eurų vertės konkursą „Automobilių kelių mažų plotų dangos atstatymo metodiniai tyrimai“, o A.Vaitkus buvo įgaliotas bendrauti su Kelių direkcija dėl šio projekto.

Praėjusių metų gruodžio 7 dieną LAKD su VGTU pasirašė 297 tūkst. eurų vertės sutartį dėl akvaplanavimą neutralizuojančio kelio dangos sukūrimo. Projektą įgyvendino Kelių tyrimo institutas, kuriam vadovauja A.Vaitkus.

VGTU profesorius 15min teigė už kelionę susimokėjęs iš pinigų, uždirbtų dalyvaujant aukštosios mokyklos projektuose. „Mokslininkai tokioms komandiruotėms įprastai ieško finansavimo. Į Abu Dabį vykau iš Kvalifikacijos kokybės rengimo projekto uždirbtų pinigų“, – paaiškino jis.

Viešųjų pirkimų sistemoje matyti, kad VGTU spalio 31 dieną pasirašė sutartį su „Kelių priežiūra“ dėl „Kvalifikacijos kėlimo kursų „Kelių priežiūros“ specialistams“.

„Kelių priežiūra“ tiesiogiai atskaitinga Susisiekimo ministerijai.

Buvo doktorantūros darbo vadovas

A.Vaitkus teigė Pasaulio kelių kongrese skaitęs pranešimą.

Ar jam neatrodė keista, kad jo vakarienę apmoka valstybės įmonė? „Neturiu komentarų šiuo klausimu“, – atsakė jis.

Dėl LAKD vadovo Vitalijaus Andrejevo ir A.Vaitkaus ryšių Lietuvos verslo konfederacija kovą kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) paaiškėjus, kad V.Andrejevo doktorantūros darbo vadovas buvo tas pats minėtasis A.Vaitkus. „Nekyla abejonių, kad LAKD vadovas yra su juo artimai pažįstami“, – sako konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.

A.Vaitkus teigė, kad iš tiesų yra buvęs V.Andrejevo doktorantūros darbo vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas