Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos prekių eksportas ir importas sausį per metus augo daugiau nei trečdaliu

Estijos prekių eksportas pirmąjį šių metų mėnesį, palyginti su pernai sausiu, išaugo 35 proc., importas – 36 procentais. Šuolį nulėmė aktyvesnė prekyba mineraliniu kuru ir elektros energija, taip pat kainų ūgtelėjimas bei kukli palyginimo bazė, pranešė nacionalinė statistikos tarnyba.
Sunkvežimiai
Sunkvežimiai / 123RF.com nuotr.

Eksportas galiojusiomis kainomis įvertintas apytikriai 1,6 mlrd. eurų, importas – 1,8 mlrd. eurų. Prekybos deficitas išaugo 2,9 karto iki 178 mln. eurų.

70 proc. viso eksporto sudarė Estijoje pagamintos prekės, jų paklausa užsienyje padidėjo 29 procentais. Reeksportas ūgtelėjo 49 procentais.

Svarbiausios eksporto rinkos buvo Suomija, Latvija ir Švedija, daugiausiai importuota iš Suomijos, Rusijos ir Latvijos. Eksportas sparčiausiai augo į Latviją, Suomiją ir Lietuvą, o importas labiausiai padidėjo iš Suomijos, Rusijos ir Lietuvos.

Pagrindinės eksporto prekės – mineralinis kuras ir elektros energija, elektros įrengimai, mediena ir gaminiai iš jos, importo – mineralinis kuras ir elektros energija, metalai ir gaminiai iš jų, elektros įrengimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas